Nieuws

Eminent cup 2024

In het weekend van 27 en 28 januari deed de onder- en middenbouw selectie van NTO mee aan de eminent cup. Vanwege het groot aantal deelnemers zijn de turnsters van niveau 5 en 6 over de zaterdag en zondag verdeeld.

Op de zaterdag ochtend mochten Noa, Jet, Lorena en Hadassah van niveau 6 als eerste laten zien waar ze de afgelopen tijd voor hebben geoefend. Er in deden in deze ronde een totaal van 15 turnsters mee. Lorena liet twee mooie sprongen zien en behaalde hiermee score van 14.05 op het onderdeel sprong wat haar de 6e plek opleverde. Jet en Hadassah hadden beide een nette brug oefening en lieten veel verbetering zien in vergelijking met de vorige wedstrijd! Ze belandden hierdoor op de 6e en 7e plek. Noa had op de balk een overwinning, ze deed voor het eerst de koprol alleen en dat op een wedstrijd! Met haar mooie balk oefening is ze op de 6e plek geëindigd. Op de vloer deed Jet het ook erg goed, ze belande met een verschil 0.2 punten net naast het podium op de 4e plek.

In de tweede ronde was het de beurt aan Sofie, Demi en Rosalie uit niveau 5 en ook zij hebben mooie oefeningen laten zien. Vanwege het grote aantal turnsters (22!) in deze ronde werden er medailles uitgereikt tot aan de 6e plek. De meiden begonnen bij de balk hier lieten ze alle drie strakke oefeningen zien en bleven Demi en Rosalie hun hele oefening op de balk staan. Dit leverde Demi zelf de 6e plek op waarmee ze een medaille verdiende! Op de vloer lieten Demi, Sofie en Rosalie alle drie prachtige oefeningen zien en werd er wederom een 6e plek behaald maar deze keer door Rosalie. Op sprong hebben Sofie en Rosalie voor het eerst op een wedstrijd over de pegasus gesprongen! Rosalie eindigde op de 5e plaats en mocht weer op het podium staan.   Het laatste onderdeel was de brug ze hebben hier alle drie hun best gedaan en mochten Demi en Rosalie samen het podium op, op de 3e en 4e plaats!

Op zondagochtend op baan 1 was het de beurt aan Ella, Saar en Milou uit niveau 6. De zusjes Saar en Milou mochten allebei op de derde plaats komen staan bij het onderdeel sprong en Ella behaalde hier zelfs het goud. Op de balk deed Saar het ook goed en belandde ze net naast het podium op de 4e plek. Milou heeft een nette brug oefening laten zien waarmee ze op de 6e plek eindigde.
In dezelfde ronde op baan 2 werd NTO op niveau 5 vertegenwoordigd door Quinty, Lieke en Jaydie. Op balk is Jaydie er niet naast gevallen en turnde een nette oefening. Ondanks een angstig begin deed Jaydie het goed aan de brug en haalde ze een bronze medaille voor 6e plek.
Lieke liet een nieuw element zien op vloer, een mooie overslag. Ze was een beetje ziek maar deed ook op sprong weer een nette overslag.
Quinty sprong een nette overslag en arabier over de kast en haalde hierdoor een bronze medaille voor de vijfde plek op sprong ook liet zij een erg mooie vloeroefening zien.

Als laatste was de onderbouw aan de beurt. Anna en Ilva hebben hun allereerste echte wedstrijd geturnd! Ze mochten beginnen op brug. Anna en Ilva lieten hier allebei mooie oefeningen zien. Na brug was het tijd voor de altijd spannende balk. Ook hier hebben de meiden laten zien wat ze hebben geoefend en Ilva behaalde zelfs de 7e plaats in een relatief grote categorie! Op vloer raakten de meiden een beetje in de war met hun oefeningen, maar ze hebben hun eerste wedstrijd goed afgesloten op sprong, waar Anna de 5e plaats behaalde, net buiten de prijzen. Al met al was het een leuke en leerzame wedstrijd.

Dansen bij NTO!

11 maart 2024
Houd jij ook zo van muziek en vind je het leuk om er lekker op te dansen? kom dan op dansen bij NTO! Het maakt helemaal niet uit of je… Lees meer

26 maart 2023 hadden we een wedstrijd in de Lier met de middenbouw en onderbouw selectie. Het was erg vroeg de eerste rond, 7.45… Lees meer