• 25 april 2019

Weer mooie resultaten voor NTO op tweede Rayonwedstrijd!

Vorige week had NTO Maasland 13 medailles behaald bij de eerste toestelcompetitie voor de onderbouw D1 en de keuze oefenstof dames. Afgelopen zaterdag, 13 april, was het de beurt aan de onderbouw D2/D3 meisjes en onze heren. En zij zetten het succes voort. De 9 NTO turn(st)ers mochten gezamenlijk 10 medailles mee naar huis nemen! 

In de eerste ronde turnden bij de instap D3 onze jongste deelnemers, Jet Verzijden en Maxime van Buuren. Deze meiden zijn geboren in 2011 en zijn eigenlijk nog te jong voor deze wedstrijden. Gelukkig mochten ze meedoen bij een leeftijdscategorie hoger, wat dus een extra uitdaging met zich mee bracht! Maxime was wat minder gefocust dan we normaal van haar gewend zijn. Zo had ze wel een hele nette vloeroefening (13,00), maar was enkele onderdelen vergeten, waardoor ze 4ewerd. Gelukkig turnde ze op brug, haar lievelingstoestel, een mooie oefening en mocht ze toch nog een knappe zilveren medaille (13,90) omhangen! Jet had een superwedstrijd. Ze werd 3eop vloer (13,10) en 2eop sprong (12,25). Hier ontving ze vanwege de weinige deelnemers helaas geen medaille. Gelukkig werd haar succes beloond en ontving ze een prachtige gouden medaille op brug (14,10)!

Bij de Pupillen 2 D2 turnden Megan van der Ven en Esmee Ham. Esmee had een iets mindere wedstrijd dan de vorige keer, maar werd toch netjes 4evan de 13 op vloer (11,90) met een goede oefening met alle plusjes. Megan had geen vallen van balk en werd hier knap 3e. Helaas had ze net als Jet de pech dat er op dit onderdeel slechts twee medailles waren. Ook op sprong (12,35) greep ze er net naast met een mooie 4eplek en twee prachtige sprongen. Op brug turnde ze een sterke oefening (12,70) wat werd beloond met een mooie zilveren plak.

Bij de heren verplichte oefenstof turnden Lucas Dooms (instap 19), Thijmen Cornelissen (instap 17) en Jim van Steekelenburg (Pupil 16) alle drie een hele nette wedstrijd. Jim kreeg knap het zilver omgehangen voor zijn ringen oefening (16,50). Thijmen en Lucas presteerden beide een optimaal resultaat. Thijmen ontving zilver op zowel ringen (17,20) als rek (15,10) en zelfs het goud op vloer (17,60)! Lucas behaalde knap het goud op alle drie zijn onderdelen, met hele nette oefeningen en hoge scores. Hij werd kampioen op sprong (8,10), vloer (17,00) en brug (17,40)!

Bij de heren keuze oefenstof in de categorie Jeugd niveau 11 turnde Mark Schreij en Timon Trooster. Beide turnde nette oefeningen maar vielen helaas net niet in de prijzen. Op brug werd Timon netjes 3eop twee medailles (9,30) en Mark zat hier vlak achter met een 4eplaats (9,00). Verder werd Timon netjes 2eop vloer (8,40).

Het was een succesvolle afsluiting van het wedstrijdseizoen voor NTO Maasland. Nu kunnen de dames en heren weer nieuwe onderdelen gaan trainen voor volgend jaar! 

Bekijk hier de foto’s van dit wedstrijdseizoen