• 10 februari 2019

Wedstrijdverslag plaatsingswedstrijd 2


Op 9 februari had de rhonradselectie van NTO Maasland een kwalificatiewedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen. En wat hebben ze het goed gedaan! 

In de eerste ronde waren Danique en Jessica aan de beurt. Jessica turnt dit jaar voor het tweede jaar niveau 3 aangezien de niveau’s flink moeilijker zijn geworden dit jaar. Danique vertegenwoordigde vorig seizoen NTO op het NK in niveau 4 en komt dit jaar voor het eerst uit in niveau 3.

In beide gevallen ging het inturnen niet heel goed. Jessica ging niet lekker op rechtuit en Danique was voor Spiralen eigenlijk nog niet klaar. Na een flinke peptalk hebben de meiden zich toch van hun beste kant laten zien. Sprong ging bij beiden goed. Jessica sprong voor het eerst salto van het rad en Danique liet een mooie overslag zien. Op Rechtuit straalden beide meiden. Twee prachtige cijfers. Op Spiralen ging het wat minder. Jessica had één onderbreking in haar oefening die we ingepland hadden en turnde verder netjes. Voor Danique was deze wedstrijd helaas te vroeg gekomen.

Jessica behaalde de NK Kwalificatie eis, en Danique behaalde het hoogste dagcijfer in niveau 3 op Rechtuit wat ook een mooie prestatie is.

In de tweede ronde hadden we de Junior niveau 1 turnsters Lois en Nadine. Beiden debutant op het hoogste niveau. Beide meiden draaiden een erg sterke wedstrijd en boven verwachting. Helaas maakte Lois twee foutjes bij Spiralen maar dat compenseerde ze weer met een mooie Rechtuit oefening. Nadine turnde alle drie de oefeningen op het niveau wat ze kon. Beter kon gewoonweg niet. Hiermee behaalde Lois de kwalificatie eis deze wedstrijd nét niet en Nadine wel! Nog één wedstrijd te gaan!

In ronde drie hadden we de drie senioren op muziek. Alle drie al ervaring in dit niveau en alle drie al een goede eerste wedstrijd gedraaid! Ook deze wedstrijd gingen de dames goed. Hoewel Leonie last had van de snelle vloer en daardoor een fout maakte in haar Rechtuit oefening heeft ze zich goed weten te herpakken. Lisanne had helaas moeite met haar kleine spiraal waar ze recent een val mee gehad heeft. Hannah turnde een stabiele wedstrijd met een aantal schoonheidsfoutjes op Rechtuit maar zeker een wedstrijd om trots op de zijn.

Lisanne turnde vorige wedstrijd net niet de eis, maar behaalde deze wedstrijd de eis ruim! Leonie en Hannah turnden vorige wedstrijd de eis ruim en ook deze wedstrijd behaalden de tweesenioren de eis.

Voor een NK Plaatsing moet je gemiddeld over twee wedstrijden de punteneis halen en in de top 10 zitten van beste turnsters. Voor Hannahen Leonie ziet het er naar uit dat ze aan beide eisen gaan voldoen. Lisanne staat gemiddeld boven de punten eis op een elfde plek en moet zich nog in de top 10 gaan werken om een plekje op het NK te bemachtigen.