• 6 december 2018

Turnselectie turnt goede eerste wedstrijd van het seizoen!

Zaterdag 1 december had een deel van de turnselectie van NTO hun eerste wedstrijd van het seizoen, de Meerkampwedstrijd van Rayon Delfland, gehouden in de turnhal in Naaldwijk. NTO had 3 onderbouwturnsters (D1/4edivisie) en 6 bovenbouwturnsters (4e& 5edivisie) die hier aan deelnamen. Er werden hele nette oefeningen geturnd met hier en daar wat leermomenten. Ook was er voor NTO een mooie zilveren en bronzen medaille.

In ronde 1 turnde Jamie Heinsbroek, Meghan Lagerwerff en Hanna van der Marel bij de senioren E. Voor Hanna extra spannend, omdat zij dit seizoen 2 niveaus omhoog is gegaan. Helaas waren de zenuwen voor haar te groot en had ze een aantal grote fouten op met name de balk. Zij eindigde op de 14eplaats. Ook voor Meghan was balk een struikelblok. Zij turnde wel erg netjes en eindigde op een 13eplek. Jamie had een goede wedstrijd zonder echt grote fouten. Op sprong had zij zelfs het hoogste cijfer van alle turnsters, een 11,30. In de meerkamp behaalde zij netjes de 7eplaats.

In ronde 2 baan 2 turnde onze bovenbouwers 4edivisie. Sophie ten Hoorn turnde bij de Junioren E en Jessie Heinsbroek en Marloes Hoonhoud bij de senioren D. Sophie turnde hele nette, beheersde oefeningen. Op brug turnde ze voor het eerst salto halve draai en ze werd op dit onderdeel knap 2e. Ook de andere onderdelen gingen netjes, op een val bij de balk na. Helaas werd Sophie uiteindelijk net aan 4e, met 0,75 punt verschil op de nummer 3. Balen, maar wel een hele knappe prestatie!


Marloes en Jessie turnde beide een hele goede wedstrijd. Jessie werd op vloer netjes 2een op brug 3e. Marloes scoorde overtuigend het hoogste cijfer op sprong (12,20) met een punt verschil op de nummer 2. Ook de andere onderdelen verliepen netjes. Deze goede prestaties resulteerde in de bronzen medaille voor Jessie en zilver voor Marloes!

Naaste de bovenbouwers turnde in de 2eronde ook een aantal onderbouwers in de 4edivisie mee. Bij de Jeugd 1 D1 turnde Yara Poot en bij de Pupillen 2 D1 turnde Kirsten Zeeuw en Julia van Son. Voor Kirsten en Julia was het een bijzondere wedstrijd, Kirsten is nieuw in de selectie en turnde dus haar eerste wedstrijd. Julia is dit jaar een niveau omhoog gegaan en turnde dus voor het eerst op muziek, de meiden waren dus flink zenuwachtig. Dit resulteerde dan ook in een blackout en 2 vallen voor beide meiden op de balk. Balen! Aangezien de rest van de wedstrijd heel erg goed ging! De meiden lieten mooie vloeroefeningen zien. Op sprong werd Kirsten zelfs 3emet een 12,80 en op brug scoorde Julia een monsterscore van 13,60, het hoogste cijfer van alle meiden in de D1.Kirsten eindigde op de 10een Julia op de 7eplaats in de meerkamp. Yara had bij de Jeugd 1 een goede wedstrijd. Op een val bij balk na liep alles zoals gepland. Ze turnde ook veel nieuwe onderdelen zoals arabier dubbel flikflak op vloer, wegzet salto op brug, overslag over de pegasus bij vloer en radslag en salto bij de balk. Helaas kwam Yara 0,90 te kort voor een medaille. Zij werd, net als Sophie, knap 4edeze wedstrijd!

Volgende week is het de beurt aan de rest van de turnselectie om de meerkampwedstrijd Rayon Delfland te turnen. 14 meiden en 4 jongens turnen dan, zowel in de 4eals 5edivisie, hun eerste wedstrijd van het seizoen. We hopen het succes van deze wedstrijd, en misschien nog wel meer, voort te zetten!