• 22 juni 2018

Topprestaties NTO op Nederlands Kampioenschap rhönradturnen! 

Zaterdag 9 juni was het zover, het NK rhönradturnen. Vorig jaar plaatsten twee deelnemers van NTO zich voor het NK. Dit jaar waren dat er acht. Fantastisch om te zien dat NTO thuiskwam met negen medailles!

We startten de dag met niveaus 5, 4 en 3. Hierin hadden we vier deelnemers.

Spiralen ging bij Danique en Nadine erg goed. Bij Tiemen en Daniëlle viel dat wat tegen, maar ze hebben hun oefening goed afgemaakt.

Het onderdeel Sprong was voor Tiemen een makkie. Tijdens de training springt hij al salto, maar op het NK ging hij op safe met doorhurken. Nadine en Danique hadden wat moeite met de vaart van het rad, maar tijdens de wedstrijdsprong ging het super! Daniëlle had de dinsdag voor het NK nog haar knieband verrekt met haar salto, maar sprong hem, ondanks dat, hartstikke knap.

Bij Rechtuit liep het wat minder gesmeerd, alleen Daniëlle liet een foutloze oefening zien. Tiemen en Nadine hadden één foutje en turnden verder een prachtige oefening. Danique had wat problemen met bruggen, waardoor ze helaas niet kon laten zien wat ze in huis had.

Na deze ronden namen Tiemen en Nadine op Allround een gouden medaille in ontvangst, Daniëlle een zilveren en Danique pakte het brons.

In ronde 2 waren er ook vier deelnemers namens NTO. Op het hoogste niveau deed Leonie mee op Allround én op elk toestel als specialist. Hannah ging, eveneens op niveau 1, de strijd aan als specialist op het onderdeel Sprong. Lisanne en Anna turnden niveau 2 Allround.

Er werd gestart op Sprong waar ze alle vier een goede uitvoering lieten zien. Hannah deed een nieuwe sprong, die erg goed uitpakte. Na dit onderdeel stond Leonie aan kop en Hannah op de tweede plaats. Daarna het onderdeel Rechtuit, waar we drie geweldige oefeningen zagen, met prachtcijfers. Geen grote fouten en zo stabiel! Als laatste werd er gestreden op Spiralen, waar zowel Lisanne als Leonie erg tevreden waren over de oefening. Bij Anna ging het wat minder. Die had een drastisch energietekort, waardoor ze het laatste onderdeel er helaas niet meer goed uit kon krijgen.

In ronde 2 pakte Lisanne de gouden en Anna de zilveren plak op niveau 2. Op niveau 1 haalde Leonie een bronzen medaille op Allround, wat echt een topprestatie is, op het hoogst haalbare niveau. Daarnaast pakte ze de Nederlandse titel op Sprong. Hannah volgde op dit onderdeel met een prachtige zilveren plek!

“Na een lastig seizoen vorig jaar, hebben we met de club laten zien dat we niet uit het veld te slaan zijn. Ik ben apetrots als trainster dat deze meiden en heer zo’n doorzettingsvermogen hebben en er alles aan gedaan hebben om hier te staan. We hadden de op één na meeste deelnemers op het NK van alle verenigingen en hebben geweldig gepresteerd”, aldus Ronja de Maa, trainster rhönrad NTO Maasland.