• 22 januari 2019

Rhönradturnsters NTO op weg naar NK

Op zaterdag 12 januari turnde de rhönradturnsters van NTO Maasland hun eerste NK plaatsingswedstrijd van het seizoen voor de niveaus 1, 4 en 5 in Den Helder. Hierbij hebben vier van de acht meiden hun NK eis bijna gehaald. Zij moeten nog één of twee wedstrijden turnen om hier zeker van te zijn. Ook werd er een knappe bronzen medaille gewonnen. 

In de eerste ronde turnde Liza van der Marel bij de Jeugd Niveau 5. Voor haar was dit de eerste keer dat zij een plaatsingswedstrijd turnde, extra spannend dus! Ze turnde een redelijke wedstrijd, met name op rechtuit (5,400) en spiralen (5,100). In de meerkamp behaalde ze met 15,200 punten de 7eplaats, helaas nog niet genoeg voor NK plaatsing. Bij de Junioren niveau 4 turnden Britt-Mari Verbeek en Danisha Sigon. Beide meiden trainen bij zowel DOS Naaldwijk als NTO, om dit moeilijke niveau aan te kunnen. Britt-Mari turnde een goede sprong (6,800) en rechtuit (5,400), helaas ging ze bij spiralen de mist in. Ze eindigde op een totaal van 15,00 en een 5eplaats. Ook bij Danisha was spiralen een struikelblok. Zij turnde echter erg sterk op rechtuit (6,65) en had zelfs het hoogste cijfer op sprong (8,200). Hierdoor heeft ze met een totaal van 18,350 het NK limiet van 18,000 gehaald. Het is nog even afwachten of dit de volgende wedstrijd weer lukt, maar NK plaatsing is nog mogelijk. Ook kreeg Danisha een prachtige bronzen medaille omgehangen.

In de tweede ronde was het de beurt aan de selectieturnsters van NTO, Nadine Jansen en Loïs Dijkshoorn. Beide meiden turnen dit jaar voor het eerst in het allerhoogste niveau, niveau 1, bij de junioren. Loïs heeft het afgelopen jaar ook veel blessureleed gehad, waardoor ze veel sprongtraining gemist heeft. Er was nog veel verbetering in de opsprong mogelijk, maar toch turnde ze alweer knap salto achterover (4,900). Op rechtuit begon Loïs heel sterk maar ze ging halverwege wat de mist in, hier scoorde ze een nette 6,800. Bij spiralen was het helaas ook voor Loïs niet haar dag. Loïs eindigde met een totaal van 14,900 als 14e. Nadine Jansen begon goed met een nette hoeksalto voorover op sprong (5,800) en een redelijke rechtuit (6,100). Op spiralen heeft ze haar oefening uit kunnen turnen, maar wel met twee grote vallen. Ze eindigde in deze categorie vlak voor Loïs, als 13emet 14,800.

In de laatste ronde was het de beurt aan de Senioren niveau 1, Lisanne Halve, Leonie van Leeuwen en Hannah Vear. Deze dames begonnen op sprong waarbij ze alle drie nette sprongen lieten zien. Lisanne scoorde een 6,950, Hannah een 7,250 en Leonie scoorde het 2ecijfer van alle senioren, een nette 7,600. Op rechtuit moesten de meiden een muziekoefening turnen. Leonie begon haar oefening met een grote fout, maar herstelde zich goed en turnde de oefening strak uit zoals we van haar gewend zijn, met als resultaat een 6,350. Lisanne had haar muziekoefening al een jaar niet op een wedstrijd gedaan, ze had er hard op getraind en turnde een nette oefening zonder grote fouten. Ze ontving haar hoogste cijfer op muziek tot nu toe, een nette 7,300. Hannah heeft dit seizoen een nieuwe oefening en turnde hem deze wedstrijd voor het eerst. Ze had 3 redelijke fouten, welke ze goed oploste met doorzettingsvermogen en improvisatie. Haar oefening werd beloond met een mooie 8,000. Op spiralen turnde alle drie de meiden niet perfect, maar wel redelijk. Ze hadden elk minstens 1 val, maar lieten ook knappe nieuwe onderdelen zien. Lisanne scoorde een 5,700, Leonie een 6,300 en Hannah een 6,600. In de meerkamp eindigde Lisanne met 19,950 als 11e, Leonie met 20,250 als 10een Hannah met 21,850 als 7e. Deze meiden moeten voor het NK als gemiddelde van twee wedstrijden 20,000 scoren en hebben alle drie dus nog goede kansen om dit te halen. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd in februari!