• 25 december 2020

Prettige feestdagen

We stevenen af op het einde van het jaar 2020. Kerstmis staat voor de deur. Normaliter een feest waarbij iedereen weer even familiebanden, vriendschappen en relaties extra aandacht geven. Zonder meteen gelovig te willen overkomen is het gevoel van christelijkheid in deze periode altijd optimaal. Per definitie. We weten niet beter.

Nu, na de afkondiging van strenge maatregelen inzake Corona, is het ineens allemaal anders. De overheid stuurt erop aan dat iedereen zoveel  mogelijk binnen/thuis blijft; we elkaar niet feitelijk ontmoeten, geen inkopen kunnen/mogen doen etc.

Er ontstaat onvrede, mensen worden het zat om beperkt te worden; we krijgen een korter lontje en het lijkt erop dat er een negatieve motivatiespiraal is ontstaan.

Maar laat ik nog eens even terugkijken naar wat er binnen NTO allemaal is gedaan om te proberen te blijven sporten onder deze omstandigheden. Buitensporten zodra het weer mocht. Herstel van alle trainingen toen het weer mogelijk was, diverse initiatieven van docenten om de leden onze geliefde sport te kunnen blijven doen. Fantastisch. En daarmee is duidelijk dat er geen gebrek is aan initiatief en creativiteit om een crisis het hoofd te bieden.

Dat geeft mij als voorzitter en  de andere bestuursleden telkens weer de motivatie om door te gaan. Hoeveel tegenwind er ook is, samen komen we eruit en, soms moe, bereiken we het doel waar we zijn willen. Het is deze energie die mij vanaf het begin van mijn functie als voorzitter heeft gemotiveerd.

Voor de nabije toekomst zie ik daarom alleen maar mogelijkheden. De belemmeringen zullen verdwijnen en nieuwe uitdagingen zullen ontstaan. Laten we vooral vasthouden aan creativiteit en geloven in ons kunnen. Daarmee gaan we overwinnen. 

En met diezelfde overtuiging wil ik jullie allemaal een zeer fijne kerst toewensen, weliswaar anders dan anders, maar toch vooral fijn, met liefde en zorg voor elkaar en het besef dat er altijd iemand is die je kan helpen of waar je voor hulp kunt aankloppen.

Ik zei het al eerder: als dit het resultaat onder de streep van Corona is, dan komt er toch iets goed uit. Het jaar 2020 sluiten we af en gaat de (sportieve) boeken in als: gauw vergeten.

Ik kijk uit naar 2021. Nog een paar weken restricties en hopelijk daarna weer aan de slag; wedstrijden die we kunnen doen en waarmee we weer het heilig vuur bij een ieder van jullie kunnen aanwakkeren. Nieuwe mogelijkheden en kansen. Dat is wat het bestuur jullie allemaal toewensen: een gezond sportief en vooral vrolijk en liefdevol 2021 zonder corona.

Fijne dagen. Geniet ervan.

Het bestuur.