• 22 januari 2018

Onderlinge Wedstrijden NTO zeer geslaagd

Zaterdag 20 januari werden de jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden gehouden van turnvereniging NTO Maasland. Verdeeld over vier wedstrijdronden kwamen onze turnleden in actie.

De spits werd afgebeten door onze jongens. Onze 5 kanjers bestonden uit jongens van de recreatieafdeling en selectie. Zij lieten hun krachtige staaltjes herenturnen, ieder op zijn eigen niveau, zien aan het enthousiaste publiek. De recreatiejongens turnden een vijfkamp, bestaande uit de toestellen brug, rekstok, ringen, lange mat en sprong. Voor de selectiejongens kwam hier nog het onderdeel voltige bij. Onder streng toeziend oog van de jury werden echt prachtige en mooie oefeningen geturnd.

In de tweede ronde was het de beurt aan onze meisjes- en damesselectie en meiden van de middelbare school: 18 meisjes/dames lieten echt keurige en knappe oefeningen zien op de toestellen evenwichtsbalk, brug ongelijk, vloer en sprong. In deze ronde was heel goed te zien hoe knap bijvoorbeeld de jongste turnsters van de meisjesselectie op zeer beheerste manier de basiselementen van het turnen in hun voorgeschreven oefeningen turnden. Daarnaast lieten de oudere dames echt uitstekende en sierlijke oefeningen zien van hoog niveau, waar het publiek van genoot.

In de derde ronde kwamen onze jongste recreatiemeisjes in actie: de meisjes van groep 3 en 4. Het is echt prachtig om te zien hoe enthousiast deze meisjes hun oefeningen laten zien aan familieleden en kennissen. Het is natuurlijk ook allemaal best spannend om nu ineens je oefening te doen voor een jurylid. De meisjes draaiden echt hele leuke oefeningen en hun plezier hierin was vooral prachtig om te zien.

In de vierde en laatste ronde waren de oudere recreatiemeisjes aan de beurt, die van groep 5 t/m 8. Hierbij kon je al duidelijk zien, dat de meisjes weer wat ouder zijn en dus worden er moeilijkere oefeningen geturnd. Ook zie je dan, dat de bewegingen in het turnen netter en sierlijker gaan worden. Zeker in deze ronde werd er een spannende onderlinge strijd geleverd door onze enthousiaste turnsters.

Zo kwam er rond 16.00 uur een einde aan deze zeer geslaagde Onderlinge Wedstrijden 2018. Iedereen heeft geweldig gedraaid en werd terecht met een gouden, zilveren of bronzen medaille beloond voor de mooie prestaties.

Het gaat te ver alle medaillewinnaars te noemen, maar graag vermelden we wel de winnaars van de wisselbekers, die gewonnen zijn door de leden met het hoogst aantal punten per categorie:

  • Jongens recreatie: Sevolah Senel
  • Jongens selectie: Thijmen Cornelissen
  • Meisjes selectie: Myrthe van der Ploeg en Julia van Son
  • Dames selectie + recreatie: Marloes Hoonhoud
  • Meisjes recreatie groep 3 en 4: Jada van Gijzen
  • Meisjes recreatie groep 5 t/m 8: Lieve de Groot

 

Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage tijdens deze geslaagde dag, in het bijzonder bedanken wij Marja Janse voor de gehele organisatie van de onderlinge wedstrijden.

 

Foto’s van deze wedstrijden zijn hier te bekijken