• 6 december 2017

Onderlinge wedstrijd Rhönrad

Vorige week vrijdag hebben een groot aantal rhönrad recreanten meegedaan aan de onderlinge wedstrijden van DOS Naaldwijk. Door de verenigingen te mixen, konden we een mooi wedstrijdveld neerzetten. De tijdsplanning was krap en helaas zorgde dat ook voor stress aan het eind, maar al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd.

Marlot, Sanne en Babet deden van de NTO-ers mee in niveau 10. Deze meiden zitten pas net op rhönradturnen. De meiden waren best wel zenuwachtig, maar hebben het hartstikke goed gedaan. Babet ging met een gouden medaille naar huis en Sanne met de zilveren medaille. Marlot zit echt pas een paar weken op rhönradturnen en turnde alle oefening hartstikke goed uit en eindigde op een 6eplek.

Isa, Sanne, Carla en Silke deden mee in niveau 9. Voor Isa was het haar 1e wedstrijd en die vond het heel erg spannend. De andere meiden hadden al een wedstrijd gedraaid, maar waren toch ook wel een beetje zenuwachtig. Ook deze meiden deden het super! Gezien trainster Ronja op 2 banen tegelijk moest zijn, heeft Lisanne de meiden begeleid en dat ging geweldig. Carla ging met een mooie gouden medaille naar huis, Isa met zilver. Sanne greep nét naast het podium met een 4e plek en Silke eindigde als 7e. Alle meiden behaalden keurig alleen maar cijfers boven de 6,5!

In niveau 8 deed alleen Ilse mee en zij draaide een topwedstrijd. Op Sprong haalde ze het hoogst haalbare cijfer en ook op rechtuit had ze weinig aftrek. Ilse ging naar huis met een gouden medaille.

In niveau 7 hadden we alleen Tiemen, die als risico-onderdeel “gelopen handstand achterwaarts” moest turnen. De rest van zijn oefening kon hij dromen, dus als dat goed ging, moest de rest ook wel goed komen. En dat lukte! Tiemen haalde op alle onderdelen de hoogste cijfers en ging naar huis met goud.

In niveau 5 deden Britt-Marie en Danisha mee. Beide turnsters zijn lid bij zowel DOS als bij NTO, om zo extra veel te kunnen trainen. Dit keer moesten ze tegen elkaar, terwijl ze in de training echt trainingsmaatjes zijn en elkaar heel goed helpen.
De meiden deden het prima. Ze vielen beiden met hun risico-onderdeel en Britt-Marie mocht 1 baan overdoen, omdat trainster Ronja mee de lucht in gesleurd werd na een ingreep. Britt-Marie turnde haar beste sprong ooit, maar dat gold ook voor Danisha… Het ging er om hangen, maar uit eindelijk ging Danisha met een gouden medaille naar huis en eindigde Britt op een 2e plek.

We willen DOS Naaldwijk van harte bedanken dat we mee mochten doen met de onderlinge wedstrijden. Tevens bedanken we Loïs, Nadine en Danielle, die als jurylid aanwezig waren en het heel goed gedaan hebben! En natuurlijk Lisanne die als assistent-trainer een geweldige rechterhand is geweest voor Ronja.

Alle deelnemers gefeliciteerd met de behaalde resultaten!