• 12 december 2017

Eerste Rayonkampioenschappen van dit turnseizoen

Zaterdag 9 december werden de eerste Rayonkampioenschappen van dit turnseizoen gehouden in de Eminent Turnhal in Naaldwijk. Vanuit NTO waren er 3 deelnemers aan deze wedstrijden. Jessie en Jamie Heinsbroek en Jamie van Stralendorff. Jessie deed mee in de categorie Senior niveau D, beide Jamie’s kwamen uit in het niveau Senior E.

In de tweede ronde waren de dames aan de beurt om zich te meten aan de andere dames. Er werd als eerst geturnt op het onderdeel sprong, hierbij sprongen alle dames overslag over de pegasus. Jessie sprong hierbij twee keer exact hetzelfde puntenaantal, 10,70. Jamie van Stralendorff kwam uit op een 10,60 en Jamie Heinsbroek op 10,50. Op de brug werden er helaas een aantal foutjes gemaakt, waardoor de score niet hoog opliep. Op de balk zijn er nette en mooie oefeningen neer gezet, met een uitvoeringsscore van 7,10 wist Jamie Heinsbroek zich naar de gedeelde 2e plek te brengen, met een totaalscore van 9,40 kwam ze uiteindelijk op de 3e plaats. Op vloer wisten Jamie Heinsbroek en Jamie van Stralendorff allebei een 10,20 te scoren, waardoor ze beiden op dit onderdeel 4e werden. Jessie kwam op vloer uit op een 10,35 en kon daarmee de 3e plaats bemachtigen.

Echter ging het deze wedstrijden niet om de scores per onderdeel, maar over de meerkampscore, dus de totaalscore van de vier onderdelen.

Uiteindelijk is Jessie op een mooie 5e plek geëindigd in het niveau Senior D. In het niveau senior E is Jamie Heinsbroek geëindigd op een 5e plaats en Jamie van Stralendorff op een keurige 6e plek.