• 7 januari 2020

NTO Maasland turnt in Amersfoort

Op zaterdag 4 januari turnde de selectieturnsters van NTO Maasland een pittige wedstrijd in Amersfoort. Verenigingen van uit het hele land deden mee, tot Groningen aan toe, en de concurrentie was erg sterk. Toch hielden de meiden zich prima stand tussen het competitiegeweld, met mooie oefeningen en veel persoonlijke succesjes. 

In ronde 1 was het de beurt aan de jongste meiden. Lieke de Wit (pre-instap D3) turnde pas haar tweede wedstrijd, maar liet al grote vooruitgang zien. Ze greep net naast de medailles mis en werd heel knap 4e

Ook haar nichtje Mirte de Wit (instap D1) turnde pas haar tweede wedstrijd en liet grote sprongen zien op alle toestellen. Zij scoorde hoge cijfers op vloer (12,00) en sprong (13,275). Turnmaatje Maxime van Buuren blonk juist uit op balk, ondanks een val (11,70) en brug (12,65). Femke Boekenstijn turnde een iets mindere wedstrijd, maar liet ook nette oefeningen zien. Zij werd 21e, Mirte 17e en Maxime netjes 15e.

In de tweede ronde turnde onze Pupillen 1 D1. Féline Soekarman had een mindere dag, maar turnde wel een mooie vloer (10,90) en balk (10,00). Zij werd 19e. Noortje Benard liet wat steken vallen op brug, maar liet wel grote vooruitgang zien op balk en vloer (11,65), goed voor de 17e plaats. Jolien van Buuren turnde een nette wedstrijd met boven de 11 op alle onderdelen, en als beste cijfer sprong (13,25). Voor Myrthe van der Ploeg gold hetzelfde, ook zij turnde een nette wedstrijd met mooie punten. Zij liet ook knap voor het eerst haar radslag op de balk zien. Jolien eindigde als 14e en Myrthe als 12e

Bij de Jeugd 1 D2 lieten de meiden grote verbeteringen zien ten opzichte van vorige wedstrijd. Esmée Ham turnde voor de eerste keer haar arabier flikflak en boogje en had een prachtig cijfer op sprong (12,90). Zij werd met een totaal van 46,00 12e. Julia van Son volgde haar op de voet met een totaal van 46,90, goed voor de 10e plaats. Zij blonk uit met een prachtoefening op brug (13,05). Megan van der Ven turnde een constante wedstrijd met een mooie balkoefening zonder vallen (11,30) en het hoogste op sprong (12,95). Zij volgde haar teamgenootjes op met een totaal van 47,60, waarmee ze netjes 8e werd.

Bij de Junioren F turnde Liza van der Marel en Leonoor de Wit. Liza scoorde haar hoogste cijfer met een mooie vloeroefening (10,0) en Leonoor op balk (9,90). Ze hadden helaas ook wat mindere onderdelen en eindigde respectievelijk op de 20e en 22eplaats. 

Bij de Senioren E had Danique Slager helaas wat pech op sprong. Ze turnde wel een prachtige vloeroefening (10,65) en eindigde op de 19e plaats. Hanna van der Marel volgde haar op met de 18e plaats, met eveneens een mooi cijfer op vloer (10,80). Jamie Heinsbroek turnde op alle onderdelen een prima wedstrijd, met als beste onderdeel sprong (10,65), zij eindigde als 15e. Bij de Senioren D had NTO Maasland twee deelneemsters, Jessie Heinsbroek en Marloes Hoonhoud. Jessie startte haar wedstrijd niet goed met twee vallen op brug, maar ze herpakte zich met mooie cijfers op balk (9,75), vloer (10,80) en sprong (11,05). Ze werd uiteindelijk nog netjes 8e in een sterk deelnemersveld. Marloes turnde op alle onderdelen sterk maar moest helaas wel een val op balk incasseren. Ze greep naast de 5 medailles mis, maar kan terugkijken op een mooie wedstrijd.

Afbeelding met persoon, gebouw, turnen, kind

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met gebouw, persoon, vloer, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met persoon, groep, mensen, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met persoon, poseren, groep, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met persoon, vloer, poseren, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving