• 3 februari 2020

NTO Maasland behaalde mooie resultaten op de Eminent Cup

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari vond in Naaldwijk de Eminent Cup plaats. Bij deze wedstrijd doe je mee in een team van 3 tot 5 turnsters, waarvan bij elk onderdeel de 3 hoogste scores worden geteld. NTO Maasland deed mee met 6 teams. 

Op zaterdag 25 januari was het de beurt aan de eerste 2 teams. In het niveau jeugd 1 D2 zaten Esmee Ham, Megan van der Ven, Julia van Son en gastturnster Meike van KDO Maasdijk. De meiden lieten hele mooie oefeningen zien, en hadden met zijn 4’en slechts 1 val op balk. Met een totaal van 137,55 punten zaten ze slechts 0,35 punten achter de nummer 3 (137,90). Het tweede team dat zich vandaag mocht bewijzen waren Liza van der Marel, Sterre Dekker, Leonoor de Wit en Kirsten Zeeuw. Ze kwamen uit in het niveau Junior F. Alle meiden hebben het erg goed gedaan en dit werd beloond met het zilver! Extra knap omdat Kirsten normaal in het niveau jeugd 1 D1 turnt en pas een week van tevoren haar oefeningen heeft geleerd. 

Op zondag 26 januari was het in de eerste ronde de beurt aan de jongste meisjes van de selectie van NTO. Maxime van Buuren, Femke Boekestijn, Mirte de Wit en gastturnster Dian van KDO Maasdijk kwamen uit voor de instappers D1. De meiden lieten mooie oefeningen zien met grote verbeteringen en bleven allemaal netjes op de balk. De brug ging helaas wat minder maar alsnog behaalde ze met het team een mooie 3e plaats. Het scheelde maar 0,2 punten achter de nummer 2. In de volgende ronde was het de beurt aan de senioren niveau D. Marloes Hoonhoud en Jessie Heinsbroek vormde samen met 2 dames van DOS Naaldwijk een team. Marloes werd heel netjes 3de in de meerkamp en Jessie haalde mooie punten op vloer. Met een punttotaal van 131,700 punten en 4,6 punten hoger dan de nummers 2, mochten hun het goud in ontvangst nemen. In de derde ronde turnde ons pupillen 1 D1 team. Het team bestond uit Myrthe van der Ploeg, Noortje Benard, Jolien van Buuren, Tahnee Rodenrijs en Feline Soekarman. Helaas hadden ze de pech dat Jolien en Noortje ziek waren waardoor zij maar 2 toestellen konden turnen. Deze deden ze wel vol overgave en met mooie scores. Op de andere toestellen lieten de andere meiden ook topoefeningen zien. Het team eindigde op de 4de plek. In de laatste ronde turnde de dames senioren niveau E. Trainster Hannah Vear turnde weer eens een keertje mee om het team te versterken. Verder zaten in het team: Jamie Heinsbroek, Danique Slager en Hanna van der Marel. Jamie werd heel netjes 2e op balk zonder te vallen, Hannah 2e op brug en ook de andere dames lieten hele mooie oefeningen zien. Het team eindigde op de 4de plek.

We kijken terug op een geslaagd wedstrijd weekend met mooie resultaten.