• 19 december 2017

NTO levert 2 ringkampioenen en 3 rayonkampioenen

Zaterdag 16 december vond ik Sporthal De Pijl in Naaldwijk de Rayonkampioenschappen meerkamp plaats.

Ringfinale

In november hebben drie meiden zich geplaatst voor de ringzwaaifinale. Ook deze werd afgelopen zaterdag gehouden. Alle drie sleepten zij een medaille in de wacht: Julia van Son ging brons met brons naar huis, Marloes Hoonhoud en Jamie van Stralendorff kregen een gouden medaille omgehangen.

Ronde 1

Charlotte Broos, Julia van Son en Megan van der Ven kwamen in actie binnen niveau Pupil 1 D2, een grote categorie, met 28 deelnemers. Charlotte was wat onzeker over haar oefeningen, maar sloeg zich stoer door de wedstrijden heen. Megan liet een keurige brugoefening zien, wat gewaardeerd werd met een 13,10, hiermee scoorde zij een 4e plaats op dit onderdeel, erg knap met zoveel deelnemers. Julia draaide op alle onderdelen heel constant en dat bleek wel uit de 5eplaats die ze behaalde, waarvoor ze vandaag een tweede bronzen medaille omgehangen kreeg.

Ook Sterre Dekker en Leonoor de Wit mochten deze ronde laten zien waar zij al die maanden voor hadden getraind. Zij kwamen uit in niveau Jeugd 1 D2, een sterk deelnemersveld van 20 meiden. Leonoor draaide een constante wedstrijd, maar had bij balk enorme pech. Blijft toch lastig, dat smalle onderdeel. Hierdoor zakte ze flink in het totaalklassement, maar eindigde toch nog mooi bij de middenmoot. Sterre liet een stabiele balkoefening zien, zonder val. Maar ze was er vooral op gebrand om op sprong de hoogste score te halen. En dat is haar bíjna gelukt. Er waren maar 4 deelneemster die boven haar 12,55 scoorde.

Ronde 3

Voor Myrthe van der Ploeg was het haar eerste rayonwedstrijd. Officieel is zij nog te jong om mee te doen, maar we hebben voor haar dispensatie aangevraagd, omdat we ervan overtuigd zijn dat zij het niveau van Instap D2 aan zou kunnen. En dat heeft ze laten zien! Myrthe haalde op alle onderdelen keurige cijfers, op balk werd zij zelfs 3e. In het totaal behaalde ze een knappe 9eplaats, van 21 deelnemers.

Hanna van der Marel liet haar oefeningen in niveau Junior G zien. Hanna is door de jaren heen steeds netter gaan werken, dat was vooral te zien op vloer, waarop zij 1e werd met een 10,50.

Ook kwamen in deze ronde de jongens in actie. Thijmen Cornelissen en Sam de Groot deden voor het eerst mee met de rayonwedstrijden. Thijmen haalde in niveau Instap 18 hoge cijfers, met als hoogste cijfer een 19,10 op ringen. Sam turnde in niveau Pupil 17 een hele constante wedstrijd, met mooie cijfers. Zijn beste onderdeel was sprong, deze werd gewaardeerd met een 18,70. Beide jongens kregen een gouden medaille omgehangen en mogen zich “rayonkampioen” noemen.

Timon Trooster en Jasper van IJzerloo draaien al wat jaren mee met de rayonwedstrijden. Zij turnden vandaag beiden in een sterk deelnemersveld, alle jongens zijn zeer aan elkaar gewaagd. Timon liet zijn beste oefening zien op rek en kreeg hiervoor een 15,70. In het totaalklassement van niveau Pupil 16 eindigde hij als 5e. Jasper haalde binnen zijn niveau Pupil 15 het hoogste cijfer op spong, een 19.10, op dit onderdeel liet hij zijn concurrenten ver achter zich. Jasper eindigde op plaats 3, maar kreeg hier helaas geen medaille voor, vanwege het geringe aantal deelnemers.

Ronde 4

Florine van der Berg kwam in de vierde ronde in actie. Haar niveau, Pupil 2 D1, bestaat uit een zeer sterk deelnemersveld. De behaalde cijfers zitten dicht bij elkaar. Florine besloot tijdens het inturnen op vloer dat haar arabier-flikflak erg goed ging en dat ze hem tijdens de wedstrijden ook zou gaan doen. Vlak voor ze haar oefening begon zei ze “ik doe toch maar radslag-arabier”. Maar na wat overtuiging van haar trainster, liet ze tóch de arabier-flikflak zien tijdens haar wedstrijdoefening. Florine eindigde in het totaalklassement op een keurige 8e plaats.

Sophie ten Hoorn en Danique Slager waren ook in deze laatste ronde aan de beurt. Bij deze twee meiden heerst er altijd een gezonde, vriendschappelijke, onderlinge strijd. Ook de andere deelneemster ging mee in deze strijd. De drie meiden waren erg aan elkaar gewaagd, en streden echt om tienden. Uiteindelijk ging Danique naar huis met een gouden medaille én de titel “Rayonkampioen in niveau Junior F”. Sophie eindigde met maar 0,40 minder op een derde plaats.

verslag ronde 1:

Verslag ronde 3

 

Verslag ronde 4