• 4 maart 2020

Nationale rhönrad beleving

2 februari was sinds 2 jaar de Nationale rhönrad beleving weer zoals hij in eerste instantie bedoeld was: Plezier in de sport van ervaren tot beginnende turnsters! 

Vanuit NTO zijn er een hoop leden in de weer geweest. De dag starten met het op de auto laden van de raderen. Dat hebben we met een aantal sterke papa’s, mama’s en turnsters gedaan. Met z’n allen zijn we snel klaar. De ochtend begint met een elite training. Jongetalentjes en meiden die NK-niveau draaien zijn daarin welkom. 

Joy, Isa, en Pien starten in het eerste blok met de training. De training werd gegeven door een aantal toptrainers uit Nederland. Elk onderdeel werd behandeld en er is hard getraind. Jessica en Lisanne, 2 meiden die mee draaien in Niveau 1, waren assistent-trainers deze ronden. 

Om 10 uur startte het 2e blok waarin de Junioren en Senioren aan de slag moesten. Vanuit NTO waren dit: Jette (Juf bij NTO), Jiska, Hannah, Jessica, Britt Mari en Lisanne. Deze groep startte met een stukje kracht en lenigheid van Szol. Een turntrainer die op hoger niveau actief is. Deze groep draait gelijk door naar het onderdeel sprong waar ze ook van Szol een aantal tips krijgen voor het schroeven. 

De jonge meiden van het 1e uur sluiten af met een kracht rondje van Szol. En hebben vervolgens anderhalf uur pauze. 

In de middag start de wedstrijd. Alle deelnemers van de ochtend zijn vrijwilliger in de middag. Zo waren een heel aantal meiden jurylid of (assistent)-trainer deze dag. 

In de 1e wedstrijdronde hadden we: Ilse Rasens, Ilse Schellenboom, Pien Groen en Joy Noordam. De meiden startten met het onderdeel sprong. Alle meiden zijn er netjes overheen gekomen. Joy kreeg van de jury een extra kans omdat ze er net niet overheen kwam door haar zenuwen. Uiteindelijk is het haar keurig gelukt. Het 2e onderdeel was rechtuit. Ook deze draaide de meiden bijna allemaal zonder grote fouten. Joy draaide zelfs een prachtige oefening. Ilse Rasens die debuteerde in niveau 6 stapte helaas mis met gelopen handstand. Haar risico onderdeel: opsteunen door naar achter, lukte echter wel! Pien, die op de wedstrijd een rad groter draaide dan normaal, draaide een mooie oefening zonder grote fouten. 

Spiralen was het laatste onderdeel. Alle meiden draaiden daar een prima oefening. Ilse Schellenboom draaide nét naast het podium en behaalde de 4e plaats. Ilse Rasens met een knappe 20,1 punten een 11e plaats. 

Resultaat voor Joy & Pien:
Allround goud: Joy (N6) Pien (N7) 

Sprong zilver: Pien 

Rechtuit goud: Joy & Pien 

Spiralen goud: Joy en Pien

In ronde 2 startte niet alleen een aantal kinderen, maar ook ouders van kinderen. Zo startte Esmee Ham op niveau 9 en haar moeder Caroline in de oudercompetitie. Silke in niveau 8 en haar moeder Annemarie ook in de oudercompetitie en tot slot Asia moeder van Isa die in het ochtend programma mee draaide. Zonder ouders startten in deze ronde: Lynn van der Wardt en Femke Groen in niveau 9 van Juf Ronja. Femke Boekestijn, Isa Jansen en Tamsin Bedford in niveau 10 van juf Jette.   

Ik start met de kinderen: Die draaiden prima wedstrijden. Ze startten op het onderdeel spiralen en draaiden allemaal een oefening, zoals deze zou moeten zijn. Femke Groen, de kleinste van het stel paste maar net in het rad, waar ze in draaide, maar dat maakte gelukkig geen verschil. Vervolgens gingen de meiden springen en ook daar hebben ze laten zien wat ze konden. Helemaal knap van de meiden van juf Jette, want die zitten pas sinds de kerstvakantie op rhönrad! Tot slot het onderdeel rechtuit. Ook daar waren de meiden aan het stralen. Geen grote fouten. 


Allround goud: Lynn (N9) 

Sprong goud: Femke Groen (N9) 

Sprong brons: Tamsin en Isa (N10) 

Spiralen goud: Lynn (N9)

En tot slot de oudercompetitie, die een mooie voorbereiding heeft gehad. Afgelopen weken hebben deze 3 moeders wekelijks staan zwoegen in het rad en zijn tot de conclusie gekomen dat het best wel een lastige sport is om te doen. Het was superleuk om te zien hoe de kinderen bezig waren de moeders te helpen en het resultaat mocht er zijn: 

Gedeeld goud voor Asia en Caroline! 
en brons voor Annemarie! 

Het was een geslaagde dag met trotse kinderen, ouders en juffen. 

Op de hoogte blijven van de initiatieven van de Nationale rhönrad beleving? 
Volg ze op Facebook.