• 16 januari 2018

Mooie prestaties op NK/WK-kwalificatiewedstrijden rhönrad!

Op 13 januari vonden de eerste kwalificatiewedstrijden rhönrad plaats in Nieuwpoort. Vanuit onze selectie hadden we 5 deelnemers. Ronde 1 hadden we Daniëlle, Tiemen en Danique. In ronde 2 hadden we Hannah en Leonie. Ronde 1 was een kwalificatiewedstrijd voor het NK, ronde 2 was tevens een kwalificatiewedstrijd voor het WK.

Zowel Daniëlle, Tiemen als Danique gingen goed op de onderdelen rechtuit en sprong. Ze hebben echt laten zien wat ze kunnen. Bij spiralen valt er nog wel wat winst te pakken. Spiralen is voor de leden van NTO een erg lastig onderdeel, omdat ze in onze kleine zaal nooit hun oefening achter elkaar door kunnen turnen. Dat in combinatie met een gladde vloer op de wedstrijd, maakt spiralen een lastig onderdeel voor ons.

In ronde 2 hadden Hannah en Leonie ook last van hun “spiraalhandicap”. Beide dames hebben alles gegeven wat ze konden, maar bleven daarin met punten achter op de rest. Op sprong zat Leonie zelfs in de top-4 van de dames. Hannah heeft ons laten zien dat ze een pracht oefening kan draaien, na een half jaar in Australië te zijn geweest. De dames mogen trots zijn op hun prestaties

Tiemen ging, in niveau 5, naar huis met een gouden medaille, Daniëlle met een zilveren medaille in niveau 4 en Danique kreeg in niveau 4 een bronzen medaille omgehangen.

Leonie eindigde op een mooie 7e plek, op de voet gevolgd door Hannah met een 9eplek.

[fotografie: B.J.A Treuren]

Wedstrijdronde 1

Wedstrijdronde 2: