• 4 april 2018

Medailleregen in België voor rhönraddeelnemers!

Het is al weer een week geleden, maar zeker nog het benoemen waard.

De rhönradgroep van NTO ging op 24 maart met 8 deelnemers naar de internationale wedstrijden in Eupen.

EUPEN OPEN

Op zaterdag deden Lisanne en Hannah mee met de elite, in dit wedstrijdveld staan de besten van de wereld. Ze startten met Sprong, waar Lisanne zoals verwacht een mooie strekhalf sprong en Hannah begon met een hoeksalto voorwaarts en haar 2e sprong achterwaarts sprong. 

Spiralen ging bij Lisanne met inturnen supergoed en het zag ernaar uit dat ze echt haar “spiraal-dag” had. Helaas was dat op de wedstrijd niet het geval en maakte ze een aantal grote fouten. Hannah het het andersom. Het wilde niet lukken met inturnen, maar op de wedstrijd lukte alles. Hoewel haar “vleermuis” het moeilijkste onderdeel en pittig eng was heeft trainster Ronja het rad niet aangeraakt en had hanna een oefening zonder grote fouten.

Rechtuit was vooral voor Lisanne een dingetje. Door een nare ervaring vorig jaar, zag ze erg op tegen haar oefening op muziek. In Nederland turnt ze een rechtuit oefening zonder muziek, om het wedstrijdgevoel weer terug te krijgen. Met de trainster was afgesproken dat ze overal in de buurt zou staan, maar dit was niet nodig. Lisanne turnde een oefening zonder grote fouten en met genoeg training zal de oefening vanzelf meer zelfvertrouwen uit gaan stralen. Een hele overwinning! Hannah ging met haar eerste element de mist in, zonde, maar wat loste ze goed op! Geen blikken of blozen, ze turnde de rest van haar oefening alsof er niets gebeurd was. Ze zat prachtig op de muziek en sloot af met een mooie hoge salto precies aan het eind van haar muziekje.

Een wedstrijddag waar we tevreden naar terug mogen kijken.

EUPEN BOKAAL

Zondag startten Isa, Tiemen, Daniëlle, Nadine, Loïs en Jessica.

Het was een lange dag. Deelnemers mochten 2 keer hun richtuitoefening doen, 1 keer spiralen en 2x sprong. Maar wat een goede oefeningen hebben we gezien! Bij iedereen ging rechtuit oefening 2 helemaal fantastisch, behalve bij Danielle. Die straalde bij wedstrijd oefening 2 terwijl de rest daar totaal uit concentratie was.

Er waren een hoop hoogtepunten van de dag. Nadine haar spiraal-oefening; die zo goed ging! De sprong van Daniëlle; voor het eerst een salto op de wedstrijd en voor het eerst in haar leven ook die salto landen! Tiemen zijn rechtuit-oefening; helemaal alleen én netjes! Isa haar spiraal-oefening waarmee ze 4e werd op haar eerste wedstrijd! En Jessica, die heeft allround (op alle onderdelen) gestraald. En dan tot slot Loïs; zij liep in september een hersenschudding op met het onderdeel sprong, in februari sprong ze nog de makkelijkste sprong die mogelijk was en in België sprong ze een hurksalto achterwaarts!

Waar we ook super trots op waren zondag, waren Lisanne en Hannah. Hannah die voor het eerst gehalte ging jureren en dat in het buitenland. “Zo eng, je moet blijven kijken als iemand valt!” was haar reactie. En Lisanne, die als rots in de branding, trainster Ronja op alle vlakken ondersteund heeft.

En vergeet de toeschouwers niet! Marja en Marianne, de moeders die ook in de slaapzaal een oogje in het zeil hielden en Jaco en Jeanet, die beide wedstrijddagen in de zaal zijn geweest voor het aanmoedigen. Zelfs kleine Mario heeft zich heel de dag goed vermaakt.

Resultaat?

Een medailleregen! 11 ere-plakken en 1 beker, en dat met 8 deelnemers!

Rechtuit:

Danielle: goud (+ beker)
Nadine: zilver
Lois: zilver
Tiemen: brons

Sprong:
Lois: zilver
Jessica: goud
Nadine: goud
Danielle: zilver
Tiemen: brons

Spiralen:

Tiemen: zilver
Nadine: brons

Alle deelnemers zijn klaar voor de wedstrijden op 7 april in sporthal De Pijl!