Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Turnen sel. onder & middenbouw

zaterdag 12:00 - 14:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Wat is Turnen?

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien, radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen echt iets voor jou! Bij het meisjes en dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je andere onderdelen waarin je jouw kracht, lenigheid en controle laat zien. Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, maar vooral met heel veel plezier. Door te trainen word je steeds beter en leer je steeds moeilijkere onderdelen, dat geeft een kick, en is vooral heel erg leuk om te doen. Turnen is ook een hele goede basissport voor de motorische ontwikkeling. Er wordt veel bewogen en geleerd, maar vooral veel plezier gemaakt! Je kan jezelf telkens blijven uitdagen, en als je wilt kun je zelfs meedoen aan wedstrijden, iedereen op zijn eigen niveau.

Wat is Selectie Turnen?

Voor meisjes en dames die opvallen in de recreatielessen op het gebied van: aanleg, motivatie, lenigheid, kracht, en progressie, biedt NTO ook turn selectiegroepen aan. De trainsters van de zaterdag selectiegroep zijn Jessie en Hannah. Meer informatie over hen is te vinden onder “Organisator”. NTO heeft verschillende selectiegroepen:

  • Onderbouw (6-9 jarigen) – Deze groep bestaat uit “jong talenten”, die een goede aanleg tonen voor turnen. Plezier staat voorop, er worden veel verschillende elementen getraind en getoetst in “diploma turndagen”, om zo spelenderwijs voor te bereiden op de wedstrijden later.
  • Middenbouw (10-13 jarigen) – Deze groep bestaat uit gezellige en hardwerkende meiden welke trainen voor Niveau 4 t/m 6. De meiden komen meerdere keren per jaar uit op meerdere team- en enkele individuele wedstrijden tegen andere verenigingen, waar leuke prestaties worden geleverd.
  • Bovenbouw groep (14-25 jarigen) – Deze groep bestaat uit ervaren wedstrijdturnsters en is daarnaast een gezellige groep dames, die vaak doorstromen vanuit de middenbouwgroep. Ze trainen vast op woensdag, en een groot deel ook extra op zaterdag. De dames komen meerdere keren per jaar uit op met name individuele- en enkele team wedstrijden tegen andere verenigingen, in de niveaus Jeugd/Junior/Senior D t/m F.

Enthousiast geworden?

Voor de selectiegroep is het alleen mogelijk om een proeftraining te volgen na overleg met de train(st)ers en/of doorsturen vanuit de recreatiegroepen. Neem contact op met de trainsters voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
zaterdag
Tijd:
12:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

NTO Zaal
Doelstraat 50
Maasland, 3155 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
010 5923115