Les Turnen dames

Wat is Turnen?

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien, radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen echt iets voor jou! Bij het meisjes en dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je andere onderdelen waarin je jouw kracht, lenigheid en controle laat zien. Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, maar vooral met heel veel plezier. Door te trainen word je steeds beter en leer je steeds moeilijkere onderdelen, dat geeft een kick, en is vooral heel erg leuk om te doen. Turnen is ook een hele goede basissport voor de motorische ontwikkeling. Er wordt veel bewogen en geleerd, maar vooral veel plezier gemaakt! Je kan jezelf telkens blijven uitdagen, en als je wilt kun je zelfs meedoen aan wedstrijden, iedereen op zijn eigen niveau. 

Recreatie

NTO heeft verschillende recreatie turngroepen voor meiden vanaf groep 3, tot en met volwassen dames. Bij de recreatie lessen staat plezier voorop. Er wordt op alle toestellen getraind, ieder op zijn eigen niveau, en zo worden steeds nieuwe onderdelen geoefend. De turntoestellen brug, balk, vloer en sprong worden afgewisseld met bijvoorbeeld spelletjes, ringzwaaien, trampoline of tumblingbaanspringen. De meiden kunnen lekker turnen met vriendinnen, of nieuwe vriendinnen maken, die het net zo leuk vinden om over de kop te gaan. Ook voor onze recreatieturnsters is er de mogelijkheid om aan verschillende wedstrijden mee te doen. Zowel de recreatie- als onderlingewedstrijd, als teamwedstrijden of springwedstrijden behoren tot de opties. En dat alles al vanaf een uurtje trainen per de week. 

Enthousiast geworden? In het lesrooster zijn de verschillende groepen en train(st)ers te vinden, zodat je gezellig een proefles kan komen volgen.

Selectie

Voor meisjes en dames die opvallen in de recreatielessen, op het gebied van aanleg, motivatie, lenigheid, kracht, en progressie, biedt NTO ook turn selectie groepen aan. 

De turnsters in de selectie trainen minimaal 2 uur in de week extra bij een selectiegroep, naast een recreatie uur. NTO heeft verschillende selectiegroepen, één onderbouw (6-9 jarigen), middenbouw (10-13 jarigen) en bovenbouw groep (14-25 jarigen). Alle groepen bestaan uit gezellige en hardwerkende meiden en dames, die trainen voor een bepaald niveau (N4 t/m N6 & D t/m H). De meiden komen meerdere keren per jaar uit op verschillende team- en individuele wedstrijden tegen andere verenigingen, waar leuke prestaties worden geleverd.

Voor de selectiegroep is het alleen mogelijk om een proeftraining te volgen na overleg met de train(st)ers en/of doorsturen vanuit de recreatiegroepen.