• 11 juli 2018

In de zaal met… Ronja de Maa

We gaan beginnen aan een nieuwe rubriek, om jullie mee te nemen in het NTO-leven van onze leden, bestuur, docenten, etc.
Elke maand is er iemand aan de beurt om een leuk stukje te schrijven over de gebeurtenissen bij NTO. Dit is de eerste maand en Ronja zal beginnen. De schrijver zal zelf de “pen” doorgeven, dus wie weet ben jij de volgende schrijver:

In de zaal met… Ronja de Maa

Hi allemaal, ik ben Ronja de Maa en geef alle rhönradlessen bij NTO. Afgelopen jaar hadden we een topjaar! We hebben mooie prestaties gehaald op het NK en de meiden zijn vol goede moed om er komend jaar weer een knaljaar van te maken.

Bij mij in de zaal gebeurt er nogal eens wat. Rhönrad is een sport die je niet “een beetje” leuk kan vinden. Je vindt het geweldig óf stom en dat merk je in mijn lessen. Er wordt wat afgelachen, maar ook serieus getraind. Er wordt gevallen, maar er worden ook hoogtepunten behaald, door nieuwe elementen alleen te turnen bijvoorbeeld.

Eigenlijk kan iedereen rhönradturnen; jong, oud, jongens of meisjes, het maakt allemaal niet uit. De jongste deelnemer bij mij is 8 jaar oud en de oudste is 21, maar er zijn genoeg verenigingen waar ze ook leden van in de 40 hebben.
Lijkt me echt heel tof; een veteranengroep opzetten! Dus alle papa’s en mama’s, die eigenlijk ook wel op rhönrad willen… Let’s do it!

Plannen voor komend seizoen:

De NTO-zaal is voor de selectiegroep wel wat klein. Dus komend seizoen gaan we eens per week in Naaldwijk trainen, in de grote sporthal De Pijl, zodat we ook op het onderdeel spiralen wat meer kunnen bereiken!

De recreatiegroepen zijn best wel vol. We hebben nu 2 uur op de woensdag. Wie weet komt er komend seizoen wel een 3e groep bij op een andere dag. Ik zal deze dan niet zelf geven. Ik hoop natuurlijk dat de nieuwe generatie, waar ik training aan geeft, opstaat en de training wil gaan geven. Hannah geeft al training bij NTO. Nadine, Daniëlle, Jessica en Loïs assisteren al. Wie weet zit daar wel een toekomstige rhönraddocent tussen!

Over Hannah gesproken. Ik ga de pen doorgeven aan Hannah, die dit jaar voor het éérst mee gaat als kampleiding! Ik ben benieuwd naar haar plannen voor volgend seizoen en hoe het NTO Zomerkamp haar is bevallen.

 

Spelregels: 

  • Iedere schrijver geeft de pen door aan iemand die iets te maken heeft met NTO. Dat hoeft dus niet per definitie een lid te zijn
  • Het stukje moet affiniteit hebben met NTO
  • Onderwerp is naar vrije keuze
  • Het berichtje moet gestuurd worden naar ronja@ntomaasland.nl met bij voorkeur een leuke foto erbij
  • Zorg er voor dat het bericht ruim op tijd bij de PR commissie ligt.