• 10 oktober 2018

In de zaal met…. Leonie van Leeuwen

Hoi allemaal!

 

Mijn naam is Leonie van Leeuwen. Ik ben 19 jaar en ik woon al mijn hele leven in Maasland. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als je mij niet persoonlijk kent, maar wel regelmatig in de zaal te vinden bent, zul je mij herkennen aan de foto in het rhönrad in de zaal.. Toen ik ongeveer 8 jaar was ben ik begonnen met recreatieturnen bij NTO. Al snel werd ik gevraagd voor de selectie en ging ik ook op tafelspringen. Zo turnde ik al gauw 3 keer per week. Ik vond turnen altijd erg leuk en deed elk jaar mee met de TuCo. Ook heb ik een aantal jaar bij verschillende turngroepen geassisteerd. Op een gegeven moment wilde ik naast het turnen nog een ander soort turnsport gaan doen. Ik heb een tijdje getwijfeld over acro, maar toen ik één keer een rondje in een Rhönrad mocht draaien bij Ronja in de les was ik verkocht; ik wilde op Rhönrad!

 

Ook hier werd ik na een tijdje voor de selectie gevraagd. Ik merkte dat ik bij Rhönrad weer veel meer nieuwe dingen kon leren dan bij turnen. Hierdoor ging ik ook snel niveaus omhoog. Bij het turnen liep ik op een gegeven moment een beetje ‘vast’. Hierdoor heb ik na een aantal jaar turnen en rhönrad tegelijk gekozen om te stoppen met turnen. Als ik een vrij uurtje ga trainen in de turnhal, komen de turnkriebels wel weer altijd boven. Ik trainde nu zo’n 4 uur per week voor rhönrad en dat wierp zijn vruchten af. In niveau 5 werd ik 3deop het NK (Hannah zat toen nog bij haar oude vereniging en werd 1e). Daarna heb ik nog een jaar niveau 3 gedaan en toen ben ik doorgestroomd naar niveau 1. Ik zit nu al een aantal jaar in niveau 1, maar heb vorig jaar voor het eerst medailles gehaald in niveau 1. Op het NK ben ik 1egeworden met de toestelfinale van sprong en 3eallround. Dat kan ik wel het hoogtepunt van mijn turn- en rhönradcarrière noemen!

 

Maargoed, naast het sporten heb ik ook veel vrijwilligerswerk gedaan voor de vereniging. Als klein meisje heb ik natuurlijk loten voor de Grote Clubactie verkocht. Ook heb ik een aantal jaar in de Activiteitcommissie gezeten. Verder hielp ik als vrijwilliger bij wedstrijden en heb ik geklust toen de zaal werd verbouwd. Zoals jullie weten heeft Hannah Vear mij de pen doorgegeven om nog wat meer te vertellen over het NTO-kamp. Vroeger ben ik zelf een aantal keer mee geweest op NTO-kamp, maar dit jaar werd ik net als Hannah gevraagd om mee te gaan als leiding. Met alle leiding hebben we alle spelletjes bedacht en alles om het kamp heen geregeld. Het kamp begon voor ons met een weekend tenten opbouwen. Daarna kwamen de kinderen en dit was hartstikke leuk. De hele week hadden we heerlijk weer (rond de 30 graden) en de kinderen konden de eerste dag al in de zwembadjes springen. We zijn ook naar een groot zwembad geweest en hebben veel bosspelletjes gedaan. Het was als leiding best hard werken, maar al die blije gezichtjes maken het zeker de moeite waard! Op de laatste dag van het kamp kregen Hannah en ik onze ‘ontgroening’. We moesten voor alle kinderen gaan staan en kregen van alle leiding een bord slagroom in ons gezicht. Heerlijk… Wie weet ben ik er volgend jaar weer bij, dan heb ik gelukkig geen ontgroening meer 😉.

 

Hiermee sluit ik mijn verhaal af en geef ik de pen door aan mijn oma Coby Nooteboom. Zij is nog langer dan ik lid van NTO!