• 16 december 2019

Geslaagde meerkampwedstrijd voor NTO Maasland

Zaterdag 8 december deed een groot deel van de selectiemeisjes – en jongens mee aan de meerkampwedstrijden turnen in sporthal De Pijl in Naaldwijk.

In ronde 1 was het de beurt aan onze jongste deelnemers. Voor de meeste van de meisjes was dit ook hun eerste ‘grotere’ wedstrijd. Kyomi Fa en Lieke de Wit nemen pas sinds kort deel aan de selectie en hebben een prima wedstrijd neergezet. Ze turnde mee in het niveau instap D3. Lieke behaalde een 9de plek en Kyomi werd 11de.  In het niveau instap D1 turnde er 3 turnsters mee.  Jet Verzijden kon helaas niet deelnemen aan deze wedstrijd in verband met een blessure. Maxime van Buuren turnde een hele nette en stabiele wedstrijd en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen met een puntentotaal van 46,90 punten. Femke Boekestijn en Mirte de Wit zitten ook nog niet lang bij de selectie maar turnde een goede wedstrijd. Femke behaalde een 11de plek en Mirte werd 16de.

In ronde 3 was het de beurt aan onze 3 middelbare dames. Leonoor de Wit, Sterre Dekker en Liza van der Marel kwamen uit in het niveau Junior F. Helaas hadden ze alle 3 een val van de balk. Leonoor behaalde een mooi puntentotaal van 39,30 punten en mocht hierbij het zilver mee naar huis nemen. Sterre werd 4de met 38,40 punten en Liza greep helaas net naast de prijzen en werd 5de.

In de laatste ronde turnde er nog 8 meisjes en 5 jongens mee voor NTO. In het niveau Pupil 1 D1 turnde Myrthe van der Ploeg een goede wedstrijd en behaalde hier de eerste plaats. Jolien van Buuren volgde Myrthe op met een mooie derde plek. Tahnee Rodenrijs en Noortje Benard turnde ook beide een prima wedstrijd en deelde samen de 7de plek. Feline Soekarman volgde hun met een mooie 9de plaats.. Megan van der Ven, Esmee Ham en Julia van Son hadden een groot deelnemersveld in het niveau Jeugd 1 D2. Helaas vielen alle 3 de dames buiten de prijzen. Esmee had als beste onderdeel vloer (10,60 3e),Megan balk (10,10 4e) en ook Julia turnde haar balkoefening knap zonder vallen (9,20).  Ook waren de selectie jongens aan de beurt in deze ronde. Ze kwamen uit in verschillende niveaus. Lucas Dooms, Jim van Steekelenburg en Timon Trooster hebben keurige oefeningen laten zien maar helaas vielen hun buiten de prijzen. Mark Schreij en Thijmen Cornelissen mochten allebei de gouden medaille mee naar huis nemen. 

We kijken terug op een geslaagde wedstrijddag.