• 29 maart 2022

Geslaagde eerste wedstrijd voor turnsters NTO Maasland

Na zo een twee jaar hadden de midden- en bovenbouwmeiden van de selectie van NTO Maasland eindelijk weer een turnwedstrijd. Deze toestelwedstrijd vond plaats op zaterdag 19 maart in de Eminent turnhal in Naaldwijk. De meeste meiden vonden het allemaal weer erg spannend maar ze hebben het super gedaan.

Als eerste mochten onze senioren dames zich laten zien in niveau F. Bij de toestel wedstrijden turnen de deelneemsters 3 onderdelen en zijn er per toestel medailles te winnen. De senior dames hebben een prima wedstrijd getraind, zeker met de gedachte van de weinig trainingsuren de afgelopen periode. Leonoor de Wit pakte de bronzen medaille op brug met een puntenaantal van 9,80 punten. Op het toestel balk pakte Sterre Dekker helaas net naast de medailles met een 4de plek. Ook Hannah en Liza van der Marel hebben mooie oefeningen laten zien.

In de volgende ronde was het de beurt aan Tahnee Rodenrijs, Jolien van Buuren, Noortje Bernard en Myrthe van der Ploeg in niveau 4. Tahnee, Noortje en Myrthe komen zowel voor NTO als voor S.V. De Lier uit. Alle vier turnden ze ondanks de zenuwen een goede wedstrijd en dit werd dan ook beloond. Op sprong pakte Tahnee het goud met 14,55 punten. Jolien pakte hierbij de bronzen medaille met 14,40 punten. Op vloer turnde Noortje een prachtige muziekoefening en mocht hiermee de zilveren medaille in ontvangst nemen. Hier haalde zij 11,60 punten. Ook mocht Noortje met de bronzen medaille voor brug naar huis, waar Myrthe zelfs het goud pakten. Daarnaast ontving Myrthe een bronzen medaille voor haar nette balkoefening. 

Hierna was Danique Slager (senior, niveau E) aan de beurt. Danique turnde een prima, weer eerste wedstrijd met mooie oefeningen. Helaas viel ze in het grote deelnemersveld niet in de prijzen.

In de laatste ronde van deze dag mochten Esmee Ham en de zusjes Dyonne en Megan van der Ven na lange tijd eindelijk hun nieuwe oefeningen laten zien. De meiden kwamen uit in niveau H. Esmee sprong twee mooie sprongen en mocht het goud in ontvangst nemen. Op brug werden Dyonne en Megan eerste en tweede. Dyonne turnde een mooie, stabiele oefening en haalde 10,90 punten en Megan haalde bij dit onderdeel 10,30 punten. Op balk liet Dyonne de zenuwen niet de leiding nemen en haalde hierbij 10,50 punten waarmee ze het goud in ontvangst mocht nemen. Esmee volgde haar op met 10,10 punten en pakte het zilver.  Op vloer pakte Dyonne de zilveren medaille, werd Esmee derde en Megan vierde, een succesvolle wedstrijdronde, met veel medailles. 

We kunnen met zijn alle terugkijken op een geslaagde wedstrijddag met mooie resultaten. Op naar de volgende wedstrijden in april!