• 22 december 2022

Geslaagde eerste teamwedstrijd voor de turnselectie van NTO Maasland

Afgelopen zaterdag 3 december vonden de teamwedstrijden plaats in de Eminent turnhal in Naaldwijk. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. De meiden komen bij deze wedstrijd uit in teams van 3-5 personen waarbij bij elk onderdeel de 3 beste scores van de turnsters tellen. 

In de eerste ronde was het de beurt aan onze eerste 2 teams. Team 1 bestaande uit; Danique Slager, Leonoor de Wit, Hanna van der Marel en Liza van der Marel. Het tweede team bestond uit Jolien van Buuren en Myrthe van der Ploeg. Jolien en Myrthe vormden samen een team met 2 turnsters van de vereniging KDO Maasdijk. Al deze meiden kwamen uit voor het niveau supplement F. Het was een sterk deelnemersveld met 9 teams en 36 deelneemsters. Ze begonnen bij het onderdeel vloer. Met bijna allemaal een nieuwe vloeroefening was dit voor de meeste wel even spannend om de oefening voor het eerst op een wedstrijd te doen. Alle oefeningen zagen er erg mooi geturnd uit. Daarna was het de beurt aan het toestel sprong. Alle meiden lieten een mooie overslag zien. Danique haalde hier zelfs de 2de plek mee met een score van 10,500 punten. Ook op de brug lieten de meiden mooie oefeningen zien. Jolien turnde hier voor het eerst haar kip op een wedstrijd! Voor de meeste was het niet echt de beste balk dag. Hier en daar helaas een val, maar wel erg mooie oefeningen gezien. Het team van Danique, Leonoor, Hanna en Liza behaalde met hun team een mooie 6de plek. Het team van Jolien en Myrthe volgde vlak daarachter, op de 7de plek met maar 0,3 punten minder.

S’ middags was het de beurt aan het team van Esmee Ham en Megan van der Ven. Helaas konden hun andere 2 teamgenoten er niet bij zijn vandaag en vormden zij een team met een turnster van een andere vereniging. Esmee en Megan turnden in niveau G. Er deden totaal 7 teams mee in dit niveau. Op de brug turnden Megan een nette wedstrijd oefening, met een salto af waarvoor ze hard had geoefend. Op de balk turnde Megan en Esmee en nette oefeningen, helaas wel allebei een val met de koprol. Op de vloer lieten de meiden allebei een oefening op muziek zien, ze haalde beide dezelfde score hiervoor; een 8,600. Op het toestel sprong lieten de meiden allebei een nette overslag zien. Doordat Megan en Esmee in een team van 3 zaten werden alle scores geteld en was het erg lastig om op het podium te eindigen. Verder een prima wedstrijd gedraaid en op naar de volgende!

Ook was het in de middag de beurt aan het team van Isa Jansen, Tahnee Rodenrijs en Noortje Bernard. Ze kwamen ook uit in het niveau supplement niveau G. De meiden vormden samen een team met SV De Lier, waar ze ook trainen. Ze hadden alle 3 een erg goede wedstrijd. Op vloer lieten ze mooie, nieuwe vloeroefeningen zien. Noortje haalde hiermee de hoogste score binnen op vloer, waarmee Tahnee volgde met de beste score daarna. Het team haalde deze wedstrijd de hoogste score van alle teams, met een puntentotaal van 125,050 punten. Daarmee mochten ze de gouden plak in ontvangst nemen!