• 6 februari 2018

Florine van den Berg debuteert op regiowedstrijden

Afgelopen weekend werden de regiowedstrijden 4e divisie voor regio Zuid-Holland Zuid gehouden in turnhal “De Fazant” in Hellevoetsluis. Hier wordt gestreden om plaatsing voor de districtsfinale van Zuid-Holland.

 

Zondag 4 februari kwam Florine van den Berg uit voor NTO Maasland. Zij was behoorlijk zenuwachtig, wat natuurlijk niet gek was, want het zijn best spannende, “grote” wedstijden. Ze deed voor het eerst mee aan deze wedstrijden en vond het vooraf lastig voor te stellen hoe het zou zijn in een vreemde zaal.

We waren op tijd in de zaal, dus hebben we nog 2 toestelrondes kunnen bekijken van de eerste ronde, voordat Florine zelf aan de beurt was. Dit hielp om Florine wat geruster te stellen.

 

Florine begon op de brug. Bij het inturnen turnde ze een prachtige oefening. Tijdens haar wedstrijd wilde ze een hoge opzwaai voor haar buikdraai doen, gooide nét te hard op, waardoor ze doordraaide. Gelukkig herpakte ze zich snel, maakte haar oefening keurig af met een mooie salto en behaalde voor haar oefening een 11,200.

 

Daarna door naar de balk; best een lastige oefening, vol met verschillende pasjes en armbewegingen, maar Florine had er alle vertrouwen in. Helaas viel zij met haar radslag van de balk, terwijl het bij inturnen zo goed ging. Dat was even balen, maar Florine stapte vol goede moed weer op de balk en turnde haar oefening netjes uit. Haar score op dit toestel was 7,567.

 

Als derde was de vloer aan de beurt. Florine had zaterdag nog extra getraind om de puntjes op de i te zetten en dat was goed te zien. Ze turnde een nette, strakke oefening. Na een kleine misstap in het begin, pakte ze haar oefening keurig door. Vooral de tik-tak voerde ze prachtig uit. Met deze vloeroefening behaalde ze een 8,050.

 

Tot slot was sprong aan de beurt. Eerst sprong Florine een prachtige salto, hiervoor werd zij beloond met een 11,850. Daarna moest zij een overslag over de kast springen. En ook deze sprong was netjes, ze kreeg hier een 12,150, wat resulteerde in een gemiddelde van 12,000 voor het onderdeel sprong.

 

Het deelnemersveld was erg sterk, maar Florine kan trots terugkijken op een mooie wedstrijdervaring. Ook heeft zij weer leerpunten opgedaan voor de toestelkampioenschappen, die op 21 april worden gehouden in de Wethouder Smithal in Maassluis. Al met al dus een goede, leerzame wedstrijd.