• 23 december 2021

De beste wensen

Eind 2021 is in zicht. Terugkijkend op dit bewogen jaar, zie ik (politieke) onrust, verwarring en toenemende verdeeldheid onder de mensen. Een grote GEMENE deler daarbij is Corona. Het is moeilijk om dit te negeren. Lijdzaam volgen we de aanbevelingen (of zijn het verplichtingen) van de overheid die steeds meer onbegrijpelijk worden en leiden tot nog meer verwarring en onbegrip en twijfel. Komt het ooit goed?

De lucht is grijs. Regen valt gestaag uit de hemel en het weer voegt toe aan de mineur. Het heten niet voor niets de donkere dagen voor Kerst.

Toch zijn er zeker lichtpunten te zien. De wijze waarop docenten en assistenten zelf de roosters hebben aan weten te passen om toch dagelijks te kunnen trainen, nu het na 17.00 uur niet meer mag. Hoe over het algemeen NTO in staat is geweest om mensen sport te kunnen (blijven) bieden. Hoe teleurstelling wegens afgelaste wedstrijden mensen juist heeft gemotiveerd om extra te trainen en verloren tijden in te halen. Hoe onze jeugd er enthousiast op is uitgetrokken om Grote Club Actie loten te verkopen met een ongekend grote opbrengst. Hoe achter de schermen steeds opnieuw gewerkt wordt aan oplossingen. En ga zo maar door.

Ik spreek de hoop en de wens uit dat u allemaal een fijn en vooral vrolijk Kerstfeest gaat hebben, dat u en uw familie gezond is en blijft en dat de jaarwisseling 2021-2022 er een mag zijn om te herinneren; eentje waarvan we zeggen dat er een einde komt aan de Corona perikelen en dat we terug kunnen keren naar het normale leven, waarin vrijheid vooropstaat. 

Feitelijk wens ik dat iedere dag, maar met Kerst krijgt deze wens altijd een extra dimensie van eensgezindheid. En dat kunnen we zeker gebruiken.

Fantastische feestdagen en een sportief en gezond 2022

Namens het bestuur van NTO Maasland

Peter Kok