• 21 november 2017

Compleet in het goud op clubteamwedstrijden Rhönradturnen

Zaterdagochtend stonden 10 Rhönradturnsters van NTO Maasland fris en fruitig in de zaal om met 5 raderen naar Krommenie te rijden voor de 1ewedstrijd van het jaar; proeven hoe klaar ze zijn voor komend seizoen.

IMG_5969

Team niveau 4 bestond uit Britt-Marie, Danisha en Danique. Danique en Britt komen sinds dit jaar uit voor NTO Maasland en komen bij DOS Naaldwijk vandaan. Danique gaat dit jaar ook niveau 4 doen, Britt en Danisha doen beiden niveau 5 dit jaar, maar voor deze teamwedstrijd mochten ze een niveau hoger doen. Danisha en Britt deden een sprong die ze pas nét oefenen en die voerde ze, voor zo een korte trainingstijd, heel goed uit. Netheid komt nog wel, maar zij deden 2 sprongen alleen! Britt en Danique deden het onderdeel Spiralen. Ook die oefeningen gingen prima. Ze kwamen hun oefening door, ondanks de “lastige” vloer. Danique en Danisha deden het onderdeel Sprong. We wisten dat dit nog hoog gegrepen was. Met dat in het achterhoofd, hebben de 2 meiden zich er goed doorheen geslagen. We gaan weer verder met trainen op deze niveaus.

 

Team niveau 3 bestond uit Jessica, Nadine en Danielle. Danielle en Nadine begonnen op Rechtuit, waarbij Nadine een prachtige oefening turnde. Danielle had wat moeite met de “trage” vloer, maar heeft er alles aan gedaan om door te zetten. Met een andere vloer had ze zeker gestraald! Daarna kwam Sprong. Jessica kreeg hier de jury aan het twijfelen: “Dit is wel een erg hoog cijfer, kunnen we nergens verder aftrek geven? Was het écht zo goed?” Jawel! Een prachtige sprong! Daarna kwam Nadine, die de afgelopen periode door een knieblessure weinig heeft kunnen Springen. Ondanks dat, toonde zij 2 prima sprongen, waarvan 1 wel spannend was, omdat ze naast het rad stapte. Toch heeft ze goed doorgezet. Tot slot mochten Jessica en Danielle spiralen. Inturnen ging niet zo best, de vloer van NTO is hard en dit was een zachte vloer. Bij Jessica ging het begin fout, maar ze heeft er alles aan gedaan om het de corrigeren. Danielle ging juist aan het begin goed met haar bindingrollen en eindigde met een prachtige ondersprong.

IMG_5975

Team niveau 2 had 4 teamleden. Anna, Lisanne, Martine en Leonie. Anna en Lisanne beten het spits af op Rechtuit, waar beide dames zich goed doorheen hebben geslagen. Geen grote fouten, wel te perfectioneren. Beide dames losten een fout op en Lisanne heeft zelfs het eind van haar oefening (alweer!) op 1 schoen geturnd. Bikkel! Daarna Sprong. Zowel Leonie als Lisanne turnden een streksalto met ½ schroef. Die afsprong was voor beide dames het probleem niet. De opsprong is waar we hard aan moeten werken. Toch 2 prima sprongen, met prima cijfers en heel goede afsprongen. Tot slot hadden Martine en Leonie Spiralen. Dit was door de vloer een ramp, de meiden zagen er flink tegenop, maar ze zijn hun oefening doorgekomen. Beide dames turnden voor het eerst een nieuw, moeilijk onderdeel, wat helaas mislukte voor beide.

IMG_5986

Team niveau 4 en 3 waren de enige teams en deden dus echt mee voor wedstrijdervaring, lekker geen concurrentie en om te kijken hoe ze ervoor stonden. Team niveau 2 had wel concurrentie, die ze ook versloegen. Resultaat: 3 teams, 3x goud, veel leermomenten en we kunnen de komende periode alles perfectioneren voor het échte wedstrijdseizoen.
Als trainster ben ik: Trots! (moe en voldaan) Let’s train!