• 4 mei 2019

9 podiumplekken voor NTO op internationale wedstrijd in België


In het weekend van 13 en 14 april heeft de Rhönrad groep van NTO Maasland deelgenomen aan de internationale België-open en de Eupen Pokal. Op de zaterdag waren Nadine Janse, Lisanne Halve en Loïs Dijkshoorn aan de beurt. Met een lange dag in het vooruitzicht begon Nadine in de ochtend aan haar wedstrijd. Ze begon haar wedstrijd met een goeie sprong waarmee ze met een mooi cijfer tweede stond op het onderdeel. Na een stabiele spiraal oefening begon Nadine aan haar rechtuit. Helaas ging dit niet helemaal zoals gepland, maar ondanks dat heeft Nadine een mooie zevende plek behaald. In de middag waren Lisanne en Loïs aan de beurt. Met een hele goeie sprong, waarmee ze als eerste eindigde op het onderdeel, begon Lisanne aan haar wedstrijd. Spiralen was voor Lisanne niet haar beste onderdeel, maar dit compenseerde ze met een muziekoefening om apetrots op te zijn. Hiermee eindigde Lisanne op een mooie zesde plek op het podium. Voor Loïs was het haar eerste wedstrijd bij de senioren. Een podiumplek zat er voor Loïs niet in, maar met een stabiele spiraal-  en muziekoefening heeft ze het beste uit zichzelf gehaald en eindigde ze op een mooie zevende plek. 

Op zondag was het de beurt aan de andere meiden. In een wedstrijdveld met 162 deelnemers begonnen de meiden goed voorbereid, maar met een beetje zenuwen aan hun wedstrijd. Ze begonnen hun wedstrijd met rechtuit. De meiden hebben allemaal hun beste kant laten zien bij rechtuit. Dit leverde een mooie vierde plek op voor Danisha Sigon. Met nieuwe moed begonnen de dames aan hun sprong. Sprong ging helaas niet bij iedereen zoals gepland. Isa Poot begon haar sprong met een val, maar heeft zich ondanks haar val toch weer goed herpakt en een hele stabiele sprong neergezet. Toch was sprong voor de meeste dames hun beste onderdeel. Britt ging met een mooie eerste prijs naar huis waar Danisha haar volgde met een mooie tweede plaats. In een andere leeftijdscategorie pakte Isa Herpers een mooie derde plek. En in nog een andere leeftijdscategorie pakte Jessica een mooie vierde plek waar Danique haar volgde met een vijfde plek. Na sprong gingen de meiden door naar spiralen als laatste onderdeel. De meiden hebben allemaal een super stabiele spiraaloefening neergezet waar ze trots op kunnen zijn. Danisha heeft hier zelfs nog een mooie derde plek neergezet. 

In het algemeen was het dus een super geslaagd weekend voor de meiden van NTO. Ze kunnen tevreden terug kijken op een weekend met mooie resultaten, goeie oefeningen en veel leermomenten. 

Foto’s (www.rhonrad.eu)