• 23 april 2018

17 medailles voor NTO op de Toestel kampioenschappen!

Zaterdag 21 april was voor de turnselectie de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit waren de toestel kampioenschappen van Rayon Delfland in Maassluis. Onze instap, pupil, jeugd en junior selectiemeisjes en jongens deden hier aan mee. Ze turnden elk drie onderdelen in de 4een 5edivisie.

Er werden hele goede oefeningen laten zien en de 14 turn(st)ers gingen uiteindelijk met wel 17 medailles terug naar huis! NTO heeft weer van zich laten horen in het sterke deelnemersveld.

Dames
In de eerste ronde was het de beurt aan Sophie en Danique.Deze junior dames turnden beide de onderdelen sprong, brug en vloer in niveau F. Voor Sophie extra knap dat zij weer mee kon doen, omdat ze vanwege een gebroken voet lange tijd niet kon turnen. Dit zorgde er wel voor dat ze op sprong en vloer nog niet voluit durfde te turnen. Gelukkig was er ook het onderdeel brug, waar Sophie met een mooie 2eplaats een welverdiende medaille veroverde.

Danique turnde haar oefeningen goed en netjes zoals we van haar gewend zijn wat resulteerde in zilver op sprong en knap goud op vloer!

In de tweede ronde turnde Florine en Yara in de categorie pupil 2 D1. Deze meiden zijn dit seizoen naar een hoger niveau gegaan en voor Yara was dit, vanwege een lange blessure, zelfs haar eerste wedstrijd in de 4edivisie. Dit zorgde er wel voor dat haar vloeroefening nog een beetje onzeker was, maar ze turnde wel voor het eerst een muziekoefening op een wedstrijd, met arabier-flikflak, tiktak en overslag-overslag. Na vloer kwam sprong, wat Yara feilloos uitvoerde. Met name haar overslag over de kast was prachtig en werd beloond met een 13,6. Ook haar brugoefening turnde Yara keurig door. Ophurken en salto af heeft ze pas enkele weken onder de knie, maar ze turnde dit alsof ze het al jaren doet. Na deze goede wedstrijd in een sterk deelnemersveld werd Yara als debutante beloond met een mooie zilveren medaille op brug en zelfs goud op sprong!

Florine heeft de afgelopen maanden hard voor de nieuwe oefeningen getraind en turnde een prachtige nette vloeroefening. Helaas kreeg zij door de zenuwen een blackout waardoor ze een deel vergat. Met uiteindelijk een 4eplek zag ze een medaille aan haar neus voorbij gaan. Ook op brug, haar lievelingstoestel, had ze niet haar dag. Na een mooie opzwaai boven horizontaal schoot zij met de buikdraai door en moest ze een val incasseren. Gelukkig is Florine een doorzetter en wist zij zich te herpakken voor het laatste toestel, balk. Ze turnde een hele nette oefening met een prachtige radslag en handstand tot stand. Ook deed ze voor het eerst radslag streksprong af, ook netjes tot stand. Helaas had ze wel 1 val bij een draaibeweging, dus het werd spannend. Gelukkig was de oefening ondanks de val prachtig en goed voor zelfs een 12,60. Hiermee kreeg Florine een welverdiende zilveren medaille voor balk omgehangen.

In de derde ronde waren Myrthe en Hanna aan de beurt, onze jongste en oudste deelnemer van de dag. Myrthe was eigenlijk zelfs nog te jong voor deze wedstrijd, maar ze mocht met haar 7 jaar toch meedoen in de categorie instap D2, tegen meisjes van 8/9 jaar. Een sterk deelnemersveld, met wel 30 meisjes per toestel. Gelukkig liet Myrthe zich niet uit het veld slaan en turnde ze prachtige oefeningen met een 12,00 voor brug, een 12,50 voor vloer en zelfs een 13,00 voor balk. Haar balk oefening, met een koprol en handstand op de balk, was ook nog is heel netjes geturnd. Dit zorgde voor een hele knappe gouden medaille!

 

Hanna turnde in de categorie Junior G. Bij het eerste toestel, brug, moest ze helaas een val incasseren. Ze herpakte zich door balk foutloos te turnen en hier een mooie 2eplek te behalen! Ook bij de salto op vloer had ze helaas een val, maar de rest van haar oefening was zo netjes, dat Hanna ook nog een tweede zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

In de laatste ronde had NTO wel 5 turnsters. Bij de pupil 1 D2 kwamen Charlotte, Megan en Julia in actie. Ook dit was een grote categorie met wel 25 meisjes per toestel. Op sprong had Charlotte helaas niet haar dag. Haar eerste sprong mislukte, maar ze wist zich te herpakken met een mooie tweede sprong. Megan

turnde twee nette sprongen, maar helaas ook niet genoeg voor een medaille. Op brug turnde de meiden hele nette oefeningen. In het sterke deelnemersveld werd Julia 9een Meghan 11e.

Op vloer turnden Charlotte en Julia twee prachtige oefeningen. Ze turnden beide voor de eerste keer de overslag en turnden de rest van hun oefening ook heel netjes. Dit werd beloond met een prachtige zilveren medaille voor Julia en brons voor Charlotte.Bijde balk viel Megan, ondanks een val, helaas net buiten de prijzen. Met een mooie 12,60 werd zij 4e. Erg jammer, maar 4evan de 25 is toch ook wel heel erg knap. Julia turnde ook een nette oefening zonder val en werd met een 12,40 mooi 7e.

Als laatste hebben we nog Sterre en Leonoor, die ook in de vierde ronde in actie kwamen. Beide meiden kwamen uit in de Jeugd 1 D2 en het was voor hen dan de laatste wedstrijd met verplichte oefeningen. Zowel Sterre als Leonoor turnden een hartstikke goede wedstrijd. Leonoor turnde een prachtige vloer en brug. Het enige wat iets minder ging was de balk, waarbij ze een deel van haar oefening verkeerd om deed. Gelukkig is Leonoor een balk koningin en turnde ze de rest hartstikke netjes waardoor ze met een 12,50 alsnog 1evan de 15 meisjes werd. Het bleef niet alleen bij goud, Leonoor kreeg ook nog is 2x zilver omgehangen. Ze werd 2evan de 17 meisjes op brug en 2evan de 21 meisjes op vloer. Drie medailles en een super knappe wedstrijd voor Leonoor!

Ook Sterre turnde haar vloer heel netjes. Helaas schoot ze bij de spagaathandstand door wat haar punten koste, ze werd 12e. Haar sprong en balk gingen beide hartstikke goed. Het was dan ook extra balen dat ze bij zowel de balk als de sprong 4ewerd en net buiten de prijzen viel. Bij balk werd Sterre 4evan de 15 en bij sprong 4evan de 14. Alsnog een hele knappe prestatie waar Sterre erg trots op mag zijn.

Heren

In de derde ronde was het ook de beurt voor onze heren. Thijmen, Timon en Jasper. Thijmen turnt dit seizoen voor het eerste jaar wedstrijden in de categorie instap niveau 18. Hij turnt heel erg netjes, wat hem voor twee van zijn drie onderdelen een medaille opleverde. Thijmen kreeg zilver op de brug en goud op het rek.

Jasper turnde in de categorie pupil niveau 15, een moeilijk niveau. Hij turnde goede oefeningen, maar wist helaas net niet in de prijzen te vallen.

Timon turnde in de categorie pupil niveau 16. Vanwege zijn mooie rekoefening kreeg Timon een zilveren medaille omgehangen.

Bij de jongens zijn er misschien zelfs nog meer medailles gevallen. Er was iets mis gegaan met de uitslagenlijsten, dus de volledige uitslag hiervan volgt binnenkort.

Al met al was het een hele goede wedstrijddag met veel (persoonlijke) mijlpalen. De dames en heren mogen heel trots zijn op de oefeningen die ze hebben neergezet. En met 17 medailles hebben we NTO ook mooi weer op de kaart gezet!