• 16 april 2019

13 Medailles op Rayonwedstrijden voor NTO!

Zaterdag 6 april was voor een groot deel van onze selectieturnsters de toestelcompetitie Rayon Delfland. NTO presteerde goed in het sterke deelnemersveld en mocht aan het einde van de dag 13 medailles mee naar huis nemen.

Bij de instap D1 hadden alle vier de dames een ander onderdeel laten vallen. Zo turnde Feline Soekarman geen brug, Jolien van Buuren geen balk, Myrthe van der Ploeg geen sprong en Tahnee Rodenrijs geen vloer. Ze lieten elk goede nette oefeningen zien, met hier en daar nog kleine verbeterpunten. Het was echter wel een sterk deelnemersveld, met goede turnsters uit het hele rayon. 

Myrthe turnde op vloer een hele goede oefening t.o.v. de vorige wedstrijd toen vloer juist haar minste toestel was. Dit werd beloond met een prachtige gouden medaille (12,70) en dus Rayonkampioen op vloer! Jolien en Feline turnde ook netjes, maar hier vielen de cijfers helaas wat tegen. Op brug (12,50) en balk (11,65) greep Myrthe helaas net naast de medailles mis en werd ze knap vierde. Ze turnde ook hier nette oefeningen, zonder val van de balk. Feline en Tahnee vielen helaas wel een keer van de balk, maar werd hier toch zesde en zevende. Op sprong werd Tahnee met 13,40 netjes vijfde en Jolien mocht met 0,10 punt hoger een prachtige bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de pupillen 2 D1 turnde Kirsten de Zeeuw en Julia van Son. Julia had een mindere dag op balk, een redelijke vloeroefening en vooral een goede brug. Op dit onderdeel ontving ze dan ook een knappe bronzen medaille (12,80)! Kirsten had vandaag een superwedstrijd op alle drie haar onderdelen. Dit resulteerde dan ook in drie medailles! Brons op sprong (13,43) en zilver op vloer (11,10) en brug (13,10), wauw! Extra knap omdat Kirsten pas een jaar in de selectie zit. Bij de vorige rayonwedstrijd scoorde ze nog erg laag op vloer. Maar ze heeft de afgelopen hard getraind op nieuwe onderdelen en netheid en dit was duidelijk niet voor niets. Super gedaan Kirsten! 

Onze laatste turnster van de onderbouw D1 was Yara Poot, zij turnde bij de Jeugd 1. Yara turnde een sterke en hele nette wedstrijd zoals we van haar gewend zijn. Helaas had Yara wat pech en eindigde ze net niet in de medailles. Op spong (12,75) werd zij 7een op vloer (10,00) en brug (12,20) werd zij 4e.. Jammer, maar wel heel knap gedaan Yara!

Bij de Jeugd 2 hadden we drie turnsters. In niveau F, 4edivisie, turnde Leonoor de Wit. In niveau G turnde Sterre Dekker en Liza van der Marel. Leonoor en Liza had helaas niet haar dag op balk en brug en moest op beide toestellen vallen incasseren. Hun vloeroefeningen gingen gelukkig wel erg goed. Ook bij Liza ging balk en brug helaas minder. Hier greep Liza net naast de medailles (9,80) met een vierde plek en werd Leonoor (9,10) vijfde. Sterre had ook haar dag op vloer (10,15) en mocht hier zelfs een mooie zilveren medaille voor in ontvangst nemen. Ook op sprong (10,10) presteerde Sterre goed en kreeg ze wederom het zilver omgehangen.

Bij de junioren E moest Danique Slager het helaas zonder haar vriendin Sophie doen, die deze wedstrijd geblesseerd uitviel. Danique turnde net zo een wedstrijd als Yara. Ze werd vierde op zowel sprong (10,05) als vloer (10,40). Gelukkig mocht ze toch nog een prachtige medaille in ontvangst nemen en wel een zilveren voor de brug (9,80)!

Bij de senioren kwamen Meghan Lagerwerff, Jamie Heinsbroek en Hanna van der Marel in actie bij Senior E. Dit is altijd een erg grote categorie zo ook vandaag. De dames turnde een wisselende wedstrijd, Meghan startte goed op balk maar moest helaas aan het einde vallen incasseren. Ook Hanna had een val op balk, maar werd alsnog knap 4e(8,90). Jamie werd heel knap 5eop vloer (10,20) en sprong (9,95). 

Bij de senioren niveau D turnde Jessie Heinsbroek en Marloes Hoonhoud beide hele sterke wedstrijden. Jessie ontving het goud op vloer (10,70), waar Marloes het zilver pakte (10,40). Marloes kreeg een tweede zilveren plak op brug (11,00) en mocht het hoogste podium betreden op sprong (11,70) waar zij Rayonkampioen werd. Een superafsluiting van een lange wedstrijddag!

bekijk de foto’s in het fotoalbum