• 12 december 2018

11 Medailles op tweede Rayonwedstrijd turnen!

Op zaterdag 8 december turnde het tweede deel van de NTO selectie hun Meerkampwedstrijd Rayon Delfland. Het eerste deel had deze wedstrijd al gehad op 1 december (zie https://www.ntomaasland.nl/turnselectie-turnt-goede-eerste-wedstrijd-van-het-seizoen/)

Deze wedstrijd, gehouden in de Pijl, waren er 17 deelnemers, verspreid over 4 rondes. Zij turnde 11 medailles, waaronder 7 keer goud, bij elkaar! Een geweldige prestatie op hun eerste wedstrijd van het seizoen!

In de eerste ronde turnde bij de (pre-)instap D3 onze jongste deelnemers. Extra knap, omdat zowel Maxime als Jet eigenlijk een jaartje te jong zijn voor de wedstrijden, en dus tegen oudere meiden moesten turnen. Maxime van Buuren was de nacht voor de wedstrijd ook nog eens ziek geweest. Gelukkig weerhield haar dit er niet van om een prachtige wedstrijd te turnen. Zij werd zelfs eerste, met hele nette oefeningen en het hoogste dagtotaal! Jet Verzijden werd netjes 3emet ook een keurige wedstrijd. Zara Aydin had helaas wat pech bij sprong. De eerste sprong lukte haar niet, dus deze werd niet geteld. Balen! Gelukkig liet Zara zien dat ze hem wel kon en turnde ze een prachtige 2esprong. Ze eindigde op de 5eplaats. In deze ronde turnde ook Pippa Bijl bij de Jeugd 1 D2. Pippa is al wat ouder, maar zit pas enkele maanden bij de selectie. Ze liet wel zien dat ze hier thuis hoorde en werd keurig 8evan de 15. Ze turnde veel nieuwe dingen, zoals ophurken en salto van brug, overslag over de kast en radslag op de balk!

In ronde 2 had NTO 4 deelneemsters bij de categorie instap D1. Deze meiden turnde haast allemaal ook hun eerste Rayonwedstrijd. De zenuwen zaten er flink in en de meiden vielen daardoor allemaal 1 of 2 keer van de balk. Gelukkig maakte ze dit goed door prachtige oefeningen op de overige toestellen te laten zien. Met name de oefeningen op muziek werden heel netjes uitgevoerd. Hierdoor won Myrthe van der Ploeg het zilver en Jolien van Buuren het brons, Féline Soekarman werd 5een Tahnee Rodenrijs 7e. Een hele nette prestatie op deze eerste wedstrijd meiden!

Bij de derde ronde, in de categorie pupil 2 D2 turnde Esmee Ham, Charlotte Broos en Megan van der Ven. Dit was een grote categorie met daardoor wel 4 medailles. Esmee turnt ook pas enkele maanden bij de selectie, dus ook voor haar was het haar eerste wedstrijd. Ze turnde heel sterk op alle onderdelen en werd zelfs Rayonkampioen, superknap Esmee! Megan en Charlotte hadden wat pech bij balk maar turnde verder nette oefeningen met veel 2e en 3e plekken. Zij eindigde in het totaal klassement net naast het podium met een keurige 5een 6eplaats.

In de 2e en 3e ronde was het naast de D1/D2 meiden, ook de beurt voor de Jeugd 4e en 5e divisie (keuzeoefenstof). Bij de Jeugd 2 niveau F won Leonoor de Wit het Zilver met een nette eerste wedstrijd in de keuze oefenstof. Bij niveau G, een grote categorie, turnde Sterre Dekker en Liza van der Marel. Liza had een paar ongelukkge vallen op brug en balk, en eindigde hierdoor op de 9e plaats. Wel turnde ze haar eerste selectie wedstrijd en stond ze haar arabier flikflak en salto op vloer en boogje op balk. Sterre had een prachtige wedstrijd, het was te zien dat ze goed geoefend had met  haar zelfgekozen vloer en balkoefening. Ze werd zowel op vloer, balk als sprong 2e en ontving dan ook de zilveren medaille in de meerkamp.

Naast de dames turnde in de vierde ronde ook onze heren een knappe wedstrijd. Zowel Lucas Dooms (instap niveau 19) als Thijmen Cornelissen (instap niveau 17) kregen het goud omgehangen. Timon Trooster (Jeugd niveau 11) werd na een nette wedstrijd 2e. In deze ronde was ook de Ringzwaaifinale waar NTO met 4 selectieturnsters aan mee deed. Julia van Son werd netjes 3e. Leonoor de Wit, Sophie ten Hoorn en Marloes Hoonhoud werden alledrie knap ringzwaai kampioen en kregen hun (tweede) medaille omgehangen. Dit was een mooie afsluiting van twee succesvolle wedstrijden!

Bekijk hier de foto’s